Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

Jeg er urolig for broren min.

Jente 18 år
 

Spørsmål

Jeg skriver til dere fordi jeg er urolig for broren din. Problemet er at han er veldig aggressiv. Jeg har respekt for at noen ikke føler seg bra, men jeg synes ikke det burde gå utover andre. I tillegg skal han alltid ta en offer-rolle. Jeg har gjentatte ganger prøvd å snakke til han på en rolig måte, men hvis jeg påpeker noe han kan bli bedre på, nekter han å høre på. Det virker som om han har en holdning til familie situasjonen, om at alle andre må gjøre en innsats for at det skal bli bedre stemning, utenom han selv. Jeg synes dette er utrolig egoistisk, ettersom han ofte er med på å spre dårlig stemning ved å være sur g aggressiv. Noe annet som plager meg, er at han ikke har non respekt for andres følelser. Jeg føler som om at jeg gjentatte ganger har prøvd å være der for han, mens han er veldig slem mot meg. Han prøver alltid å rakke ned på meg, og jeg har flere ganger blitt veldig såret. Jeg lurer derfor på hvordan jeg kan hjelpe han? Og om jeg burde, for han er der ikke for meg

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Det er leit at du har så mange bekymringer i forhold til broren din. Har du snakket med foreldrene dine om bekymringene dine? Du sier ikke noe om hvor gammel han er. Det er ikke uvanlig at noen sliter med slike problemer i forbindelse med puberteten. Hormon endringer i kroppen gjør endringer i humør reguleringen. De fleste roer seg ned og oppfører seg bedre etter at puberteten. Han kan også streve med noe i sitt liv som ha sliter med å dele.

Det er foreldrene deres som har ansvaret for broren din dersom han er mindreårig. Snakk med foreldrene dine om hvor vanskelig dette er for deg. Dersom han sliter med seg selv eler er i hormoners vold er det ikke sikkert han klarer å ta i mot støtte fra deg. Det kan likevel være at han innerst inne setter pris på å vite at du er der for ham selv om han ikke kan ta i mot det. kanskje han greier det etterhvert.

Lykke til!

Vennlig hilsen

Familiepsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Søskenkrangel

Krangler (colourbox.com)

Har du opplevd å krangle med søster eller bror? Får du kjeft fordi du "alltid" starter en krangel med søsken? Eller er det kanskje du som er den irriterende lillesøsteren eller lillebroren? Kanskje har du vært direkte redd for en søster eller bror?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Konfliktløsning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om konfliktløsning