Hopp til hovedinnholdet

Opplever mobbing, hater livet og trenger hjelp.

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei... Hver dag får jeg et eller annet negativt slengt rett i tryne, uansett hva jeg gjør er det galt. Har hatt det slik i rundt 2 år. Orker snart ikke mer. Har sagt ifra men ingen endring, flere ganget har jeg tenkt på å forsvinne fra denne verdenen og aldri komme tilbake. Hver dag tenker jeg også det hvis jeg hadde forsvunnet fra denne verdenen er det ingen som ville brudd eller savnet meg. Hater livet. Hjelp

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

 

Takk for at du skriver til oss!

Du forteller at du blir plaget uansett hva du gjør, og det har vært sånn i 2 år. Du er fortvilet, for du har sagt fra uten at du får hjelp. Nå tenker du av og til på om det er verdt å leve. At du tenker på dette, viser oss hvor vondt du har det. Du ønsker hjelp, og vi vil prøve å gjøre det vi kan.

Å oppleve mobbing over tid gjør noe med et menneske. Du beskriver en alvorlig situasjonen, som du absolutt ikke burde oppleve. Mobbing er helt uakseptabelt og ingen fortjener å ha det slik.

Du forteller at dette preger deg så mye at du vil forsvinne. Det er viktig at du møter noen som du kan dele tanker og opplevelser med, og som kan hjelpe deg. Det er kanskje en i familien din, en nabo, en helsesøster eller kanskje fastlegen din. Det er ikke alltid så lett å prate, og det krever masse mot, men det er det som funker.

Det kan være vanskelig å snakke ansikt til ansikt om det som er vanskelig. Hvis det er sånn for deg, men du trenger noen å snakke med, tenke sammen med eller lette litt på trykket hos, kan du bruke chatten på snakkommobbing.no - Der kan du snakke helt anonymt, uten at noen vet hvem du er. Den er åpen fra søndag til torsdag fra kl 16-21

Du skal vite at loven sier at elever skal bli beskyttet mot å bli mobbet på skolen. Dette betyr at, skolen har et ansvar overfor deg. Rektor må få vite om det som skjer, og deretter skal det settes igang konkrete tiltak slik at mobbingen tar slutt. Du kan lese mer om rettigheter i skolen i linken nedenfor, og om dine muligheter for å klage hvis du ikke blir møtt og får hjelp.

barneombudet.no/dine-rettigheter/mobbing/mobbing-pa-skolen-2/ 

Om du har forsøkt å finne en som forstår deg og vil hjelpe deg, uten å lykkes.. Fortsett å lete. Den personen finnes.

 

Besvart av chatte-tjenesten Snakkommobbing.no i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Bekymret gutt på skolen (colourbox.com)

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

Les mer

Mobbing blant unge

Jente blir mobbet (colourbox.com)

Vi snakker generelt om mobbing når én eller flere personer, gjentatte ganger og over en viss tid, sier eller gjør vonde og ubehagelige ting mot noen som har vanskelig for å forsvare seg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Konfliktløsning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om konfliktløsning