Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

Eksen til pappa er en snylter, hvordan kan jeg hjelpe han?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei Ung. Det er nå to år (tror eg) siden pappa og samboeren hans flytta fra hverande. Dei blir aldrig enige om hvem som skal ha hva, og det ende oftest opp med at pappa må bli enig med ho. Det er og stor debatt om kor møkje huset skal selges for, og til tross for at huset aldri blir solgt, så må pappa betale "sin del" av huset som er på litt over 3000 kr per måned UTEN å ha noe med det å gjøre. Det er mest pappa som må få svi, og med ryggen hans har han få muligheter for arbeid. Som eg selv ser på eksen hans er hu ein snylter og ein stor feil i systemet. Er det noen tips eg kan få ved å hjelpe han? Hadde egentlig lyst til å bare få det ut til noen.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så fint at du tar kontakt med oss når det er ting som er vrient :-) Og denne situasjonen høres vanskelig ut for deg. Som du selv skriver så hjelper det noen ganger og bare få det ut selv om det ikke endrer situasjonen. Og denne situasjonen er det ikke du som kan ta ansvar for. Men det er din far som du er glad i og det er aldri kjekt hvis vi opplever at de vi bryr oss om blir urettferdig behandlet.

Har du pratet med din far om det? Kanskje du skulle prøvd? Noen ganger er det slik at de voksne ikke sier alt til barna/ungdommene pga de vil ikke at de skal bekymre seg. Men her høres det ut som om du har fått med deg en del.... kanskje pappa kunne forklart litt mer hvorfor det er slik at han betaler 3000 i mnd, skal de vente for å få en bedre pris? skal de dele overskuddet etter et salg? vil de vente pga det får for lite for huset nå og eventuelt ikke vil sitte med så mye gjeld og ingen hus? 

Du skriver også at din far har problemer med ryggen og at det gjør noe med hans muligheter for å arbeide. Da er det kanskje trangt økonomisk og virker enda mer urettferidg med de 3000 i mnd, kanskje det går utover hva dere feks har mulighet for å kjøpe/ gjøre sammen ?

Uansett så håper jeg du ikke tenke så mye på diskusjonene som er imellom din far og eksen..... de eneste som kan gjør noe med det er de to:-)

Kanskje en prat med din far kunne hjulpet deg, slik at du ikke går å bekymrer deg over dette, og at dere to sammen kan finne ut om det er noe du kunne har hjulpet med. Eller en anne voksen som du stoler på.   

Jeg ønsker deg masse lykke til!

 

Med vennlig hilsen familieterapeuten

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

5 på gata: Deltidsjobb

Fem på gata om jobb

Ung.no får mange spørsmål fra ungdom som ønsker seg en jobb ved siden av skolen, men som sliter med å finne passende jobber de kan få. Vi spurte derfor noen ungdommer om hvordan de skaffet seg sin jobb.

Av Torbjørn, ungdomsjournalist, ung.no

Les mer

Når foreldrene har dårlig råd

Tom lommebok (colourbox.com)

Mistenker du eller vet du at foreldrene dine sliter økonomisk? Da er du ikke alene. Her har vi samlet noen spørsmål og svar om tips til hva du kan gjøre hvis foreldrene dine har dårlig råd.

Av Hanna, ungdomsjournalist for ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Konfliktløsning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om konfliktløsning