Hopp til hovedinnholdet

Jeg har en kjæreste og vi har vært sammen nå i 6mnd. Vi har hatt av og på med stemningen i forholdet og har hatt endel dårlig stemning og mange feiltolkninger av forskjellige saker. Han og jeg er ganske forskjellig og jeg merker at jeg har vanskeligheter for å snakke ærlig til han og fortelle min side av saken. Hver gang jeg prøver å fortelle hva jeg føler, føler jeg meg ikke hørt eller så får jeg en kommentar på at det ikke er sånn som jeg sier det er.

Jente 18 år
 

Spørsmål

Jeg har en kjæreste og vi har vært sammen nå i 6mnd. Vi har hatt av og på med stemningen i forholdet og har hatt endel dårlig stemning og mange feiltolkninger av forskjellige saker. Han og jeg er ganske forskjellig og jeg merker at jeg har vanskeligheter for å snakke ærlig til han og fortelle min side av saken. Hver gang jeg prøver å fortelle hva jeg føler, føler jeg meg ikke hørt eller så får jeg en kommentar på at det ikke er sånn som jeg sier det er. Jeg sliter med å samle ord til setninger og føler vi ikke klarer å kommunisere slik at jeg føler meg komfortabel. Jeg elsker denne gutten veldig høyt og ønsker virkelig å få fikset det slik at vi kan snakke og ha en åpen dialog om følelser og konflikter. Jeg ønsker ikke å lage dårlig stemning men jeg klarer det ubevisst gang på gang. Er det meg det er et problem med? Han sier jeg må tenke mer over det jeg sier og gjør, og det stemmer kanskje, men hvordan?? Hjelp vær så snill, det haster.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente!

Takk for at du skriver til oss i ung.no! Det er ikke lett å skulle tilpasse seg hverandre i et forhold og når den første forelskelsen er over kommer hverdagen og da kan det lett bli noen sammenstøt. Du sier at når du skal fortelle om hvordan du føler og kjenner det, blir du møtt med at det ikke er slik du kjenner at det er. Den eneste som vet hva du kjenner på og føler er deg selv og han kan på ingen måte komme å fortelle deg at det du føler er feil!!  Like lite som du kan fortelle han at hans følelser og det han kjenner er feil. Den eneste som har sannheten og kan svare for deg, er du selv og det må han respektere.  Det kan være at du kan ha misforstått noe som har blitt sagt, og da må han forklare og oppklare på en slik måte at du har forstått hva han mener.

Og det er forståelig at du har vanskelig for å sette ord på og samle setninger når du får høre at det du prøver å si er feil. Han må lære seg å LYTTE til det du har å fortelle og HØRE på det du sier. Og selv om han har en annen oppfatning kan ikke han bestemme hva som er riktig for deg.

Jeg tenker også at dere kunne ha hatt god nytte av å få hjelp fra familievernkontoret. Dette er en gratis tjeneste for par som ønsker å få det beder i parforholdet, arbeide med parforholdet eller også hjelp til å gå far hverandre på en OK måte. Og dette er ikke bare for gifte eller samboere, men også kjærester som strever i forholdet sitt.

Jeg håper dette kan være noen tips og i tillegg legger jeg ved noen artikler det kan være nyttig å lese. Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Å ha kjæreste

par (colourbox.com)

Det er godt å ha en kjæreste! En som er din, og ingen andres. Men hva er det som er så bra med kjærester? Hva synes du? Del dine erfaringer i kommentarfeltet!

Av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærester (colourbox.com)

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Men hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer

Bli bedre kjent med kjæresten din

Gutt hvisker til jente (colourbox.com)

Noen kjenner hverandre godt og vet alt om kjærestens ønsker og behov. Andre vet ikke så mye. Kanskje kan det å bli litt mer kjent med andre sider av kjæresten gjøre at forholdet blomstrer?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Konfliktløsning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om konfliktløsning