Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg sende brev og beklage? Eller vil det bli verre?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Jeg og kjæresten hadde en misforståelse. Jeg våknet av at han befølte meg og jeg fortsatte samleie. Jeg visste ikke at han lå og sov for han kommuniserte med både snakking og beføling. Han bedde da to uker etter om en pause. Jeg klarte ikke å gi av stand så jeg slo opp etteren uke etter. Jeg angret. 1 uke etter sa han grunnen var søvnsexen. Jeg sa at jeg også var uskyldig selvfølgelig, men det hjalp ikke. Jeg blokkerte han i frykt. Men jeg prøvde å kontakte han to dager senere. Han var sur. Jeg kontaktet konflikrådet, og han beskyldte meg for stalking. Jeg var litt intens, men det var ikke sånn at jeg fulgte etter han over alt. En uke etter truet jeg med livet mitt. Jeg var følelsesmessig ustabil. Det var noen som lurte oss til å møtes, noe ingen av oss ville etter det. Men han fikk politiet til å ringe meg å bedde meg å slutte å ta kontakt. Han har spredd rykter og det plager meg. Dette er 2 måneder siden. Han har det tungt. Kan jeg sende brev og beklage? Eller vil det bli værre?

Besvart 12.01.2019 17:04
 

Svar
Hei gutt 20 år. 

Jeg forstår at dette er vanskelig for deg.  

Slik jeg forstår det, er det nå to måneder siden det ble slutt mellom dere. Årsaken  til bruddet var du hadde samleie med han, mens han sov. Det at han snakket til deg og befølte deg, tok du som tegn på at han var våken. Han mente kanskje det var voldtekt? I følge loven er "søvnsex" det samme som voldtekt. Begge parter skal samtykke til seksualiteten og begge parter skal være våkne og helt bevisste. 

Når du prøvde å ta kontakt, var han sur. Slik jeg forstår det har du fulgte etter han og fulgt med på ham. Da du ville ha hjelp fra konfliktrådet, sa han du stalket ham. Da en person fikk dere til å møtes, ville ingen av dere ha kontakt.

I og med at han har fått politiet til å ringe til deg for og få deg til å slutte og ta kontakt, er dette sammen med det han har sagt et tydelig tegn på at han ikke vil ha kontakt. Det er sannsynlig at det kan bli verre hvis du sender brev, selv om intensjonen din er å be om unnskyldning.   

Kanskje skal du heller arbeide med å komme deg videre, enn å fortsette og prøve å få kontakt? Hvis du har kjærlighetssorg er det viktig å bearbeide følelsene. Kjærlighetssorg er vondt, men det aller flest opplever det og kommer seg gjennom det.

Når du kjenner deg klar for det, kan du se deg om etter en ny kjæreste. 

Du kan snakke med helsepersonell på helsestasjon for ungdom. Du kan også få hjelp hos hjelpetjenester på telefonen eller chat. 

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen spesialist i sexologisk rådgivning (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er samtykke til sex?

Skal vi ha sex? Ja eller nei?

Det er lov å ombestemme seg, også når du starter en seksuell aktivitet. Lær deg å tyde den andres signaler, og pass på at du er tydelig selv. Lær her hva samtykke til sex egentlig er.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Kjærlighetssorg

Jente med knust hjerte (colourbox.com)

Kjærlighetssorg er noe de fleste av oss opplever før eller siden. Hjertet ditt blir knust. Alt føles svart og trist. Hvordan skal du klare å komme over den du har elsket av hele ditt hjerte?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Konfliktløsning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om konfliktløsning