Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

Hvorfor har vi ikke en lov i norge om at vist en innvandrer begår en alvorlig kriminell handling skal bli kastet ut av landet?

Gutt 15 år
 

Spørsmål
Hvorfor har vi ikke en lov i norge om at vist en innvandrer begår en alvorlig kriminell handling skal bli kastet ut av landet? Leste et spm tidligere om en som sa at mangen utlendinger står i grupper og gjør narr av folk, her hos meg er det ofte sånn og, spesielt når eg er en tur på "byn" og du skrev at det er lov og komme med ting tilbake, hvordan skal eg klare og si ting tilbake når dei har et temperemang som er oppe i tusen, og over 50 % av utlendingene eg har møtt går rundt med kniv? Utrolig vanskelig og gå på "byn" og bare ta imot dritt uten og gjøre noe..
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Vi har lover som sier at utlendinger kan utvises fra Norge hvis de begår kriminelle handlinger. Det kan du lese mer om her.

Om en utlending kan utvises kommer an på hvilken type oppholdstillatelse han eller hun har, og hvor alvorlig den kriminelle handlingen er. Norske myndigheter passer også på at de ikke risikerer dødsstraff i det landet de returnerer til.

Jeg er ikke sikker på hva du mener når du snakker om utlendinger/ innvandrere. De som er født og oppvokst i Norge har samme rettigheter som oss, og må sone straff på samme måte som oss. De kan ikke utvises til et land de ikke kjenner.

Jeg skjønner at det er provoserende og irriterende å bli gjort narr av. Det er dessverre bare sånn av og til, og noe av det må vi bare heve oss over, men det viktigste er jo at du ikke oppfører deg på samme måte overfor dem.


Hilsen Juristen, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Diskriminering
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om diskriminering


Quiz: Hva vet du om dine rettigheter på skolen og der du bor?

Har du som elev rett til å få nødvendig rådgiving om utdanning, yrkestilbud og yrkesvalg?