Hopp til hovedinnholdet

Jeg blir så veldig sint når jeg blir lei meg, hva kan jeg gjøre?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg og pappan min har et veldig stort problem, vi krangler ofte og nå er det helt ille hjemme hos meg. Det har starta med at jeg har følt meg helt forfærdelig og hatt veldig dårlig selvtilitt og følt meg veldig venneløs, selvom jeg har veldig mange venner. men så hadde vi en krangel om penger, jeg fikk ikke noe penger til å gå ut med noen av venninene mine på 17 mai og da ble jeg sittene helt alene, og ble veldig uttafor. Jeg har ikke kontorll på sinnet mitt, ingenting. Jeg kan si så ufattelig mye sårende og dumt til de nærmeste vis jeg blir lei meg. etter det har vi ikke pratet sammen, jeg hadde bursdag i går å han sa ikke ett ord til meg. jeg blir så utta for, har dere noe tips til hva jeg kan gjøre så det blir bedre? mvh en veldig trist og frustrert jente

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Takk for at du skriver inn til oss og beklager at du har ventet på svar fra oss.

 

Det er ofte vanlig at tenåringer og deres foreldre krangler mye. Det høres ut som faren din ikke forstår hvor vanskelig du har det og hvor ensom du føler deg. Jeg vet ikke hvorfor faren ikke ville gi deg penger men jeg tenker at han ikke vet hvordan du har det.

 

Det er ikke uvanlig at forandringer i hormonnivå i kroppen kan føre til store humørsvingninger. Når man i tillegg er usikker og alene blir dette veldig vanskelig. Det beste hadde vært om du kunne snakket med faren din om hvordan dette var. jeg kan forstå at dette er vanskelig.

 

Mange som har det vanskelig synes det er godt å ha noen å snakke med. Det kan også være god hjelp i å snakke med helsesøster, lærer eller sosiallærer. Helsestasjonen for ungdom kan også være et godt sted. Der har de lege, helsesøster, ofte har de også psykiatrisk sykepleier eller psykolog i tillegg.

 

Håper dette kan være til nytte for deg!

 

Vennlig hilsen

Familiepsykologen,ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Konfliktløsning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om konfliktløsning