Hopp til hovedinnholdet

Hvorfor fikk vi forbud mot kjøpt av sex i 2009?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

jeg lurer på hvorfor det i 2009 ble ulovlig å kjøpe sex, alle skjønner jo at det ikke fører noe godt med seg, de prostituerte har det værre, og de som kjøper seg bryr seg ikke om at der er ulovlig, og det har også vist seg at prostitusjon reduserer overgrep(voldtekter) betraktelig. Alle er jo enig i at det er bedre å betale for sex enn å voldta en. Innsendt av gutt 23 år

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


regjeringen.no sine sider står det bl.a.:

 

"Mennesker er ingen handelsvare og kriminalisering av kjøp av seksuelle tjenester vil gjøre det mindre attraktivt for menneskehandlere å se mot Norge, sier justisminister Knut Storberget. (...) Målet er at forbudet vil bidra til å endre holdninger, redusere etterspørselen og dermed gi et mindre marked for menneskehandel, sier Storberget."

 

Du kan også lese mer i dette høringsnotatet.

 

Men som du er inne på, så er det selvfølgelig mange meninger om denne loven, og det er nok mange hensyn som både taler for og imot måten regjeringen har valgt å gjøre dette på.

 

Hvis du er veldig interessert i dette temaet, så anbefaler jeg deg å lete på nettet hvor du nok vil finne mange meningsytringer om dette temaet!

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Konfliktløsning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om konfliktløsning