Hopp til hovedinnholdet
search
Spørsmål og svar
search

Jeg er livredd for terror, store konflikter og krig etter det jeg har opplevd. Hva bør jeg gjøre?

account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg er ei jente på 14 år som har opprinnelse fra Syria. Jeg kom til Norge som 5 år gammel på grunn av dårlige økonomiske forhold i Syria. Hele familien slet, og enkelte dager måtte vi klare oss uten mat. Jeg husker fortsatt de gangene pappa måtte ut og skaffe mat til meg og mamma, men ikke fant noe. Når vi dro startet også konfliktene mellom Midtøsten og Vesten, og det var vanskelig å velge side. Vi dro til slutt til Norge for å leve trygt. Deler av familien min dør nå i krig i Syria, uten at vi får gjort noe med det. Jeg husker den gangen jeg var i Tyrkia og hørte bomber smelle, det var forferdelig! For litt siden var det også en skyteepisode i nærheten av meg, og jeg begynner å kjenne på angsten. Idag kom jeg over en artikkel i Aftenposten om at terroren mest sannsynlig ville komme til Norge. Etter det jeg har opplevd er jeg LIVREDD for terror, store konflikter og krig, og får nesten ikke sove om nettene! Hva bør jeg gjøre?

account_circle
AKTUELT NÅ

Hvordan handle trygt på nettet

Netthandel kan være en billig og rask måte å handle gaver og ting til deg selv på. Her får du tips for å unngå nettfellene!

Les mer

Gratis kondomer

Dette må du vite om kondomer. Visste du at du kan få tilsendt kondomer gratis i posten?

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer