Hopp til hovedinnholdet

Jeg ønsker å ødelegge livet til exen til kjæresten min

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Jeg ønsker ødelege livet til en person,Aka exen til kjæresten min. Dette er noe som plager meg sterkt. Men problemet er at hun fortsatt vill ha kontakt med denne pensjonen. #dumpdatbeach

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så fint at du skriver til oss!

La meg først si at jeg tror absolutt ikke å ødelegge livet til noen er løsningen. Dette er faktisk noe som kan sette forholdet til kjæresten din i fare.

Det kan være sykt vanskelig og vondt at kjæresten har kontakt med exen sin. Dette handler ofte om sjalusi og at man er redd for at kjæresten fortsatt har varme følelser for exen og for å miste kjæresten. 

Dette handler ikke nødvendigvis om at man ikke stoler på kjæresten, men at man selv har for dårlig selvtillit og derfor ser på exen hennes er en trussel.

Det som hjelper da er å snakke med kjæresten, forklar hva du føler når hun er sammen med exen og hvorfor du føler det sånn. Snakk sammen og bli enige om hvordan du kan bli tryggere på at det er deg hun vil ha. 

Å ødelegge livet til noen er som regel straffbart og en uhensiktsmessig måte å takle denne situasjonen på. Dersom du velger dette vil hun kanskje trekke seg unna deg og bli redd. Fordi at det du gjøre er skremmende og destruktivt. 

Å snakke med henne viser at du takler dette på en moden og gjennomtenkt måte. At du er opptatt av hvordan hun opplever denne situasjonen. At du virkelig har følelser for henne og ønsker å ha henne som kjæreste. At du viser empati og kan snakke om følelser. Det er så mange fordeler med å snakke fremfor å ødelegge!

 

Det er helt lov å tenke og fantasere om å gjøre det, men ABSOLUTT IKKE GREIT å gjøre det IRL. 

Ta deg en runde, tenk nøye over hva det er som gjør at du reagerer sånn på denne måten, pust rolig. Gjør noe som gjør deg glad. 

Det er jo sånn at vonde tanker, får oss til å ville gjøre ting som ikke er bra for oss. Fin andre tanker som kan hjelpe deg å orden opp i dette på en annen måte.

Dersom du liker kjæresten din og ønsker å fortsette å ha det fint sammen med henne, så snakk med henne. 

Jeg tror på deg og heier på deg <3

Masse lykke til!

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer

Bruker du vold når du blir sint?

Sinna?

Er du ofte aggressiv? Slår du andre når du blir sinna eller fortvila? Har du hevntanker nesten daglig? Hvis du får ja på et eller flere av spørsmålene, kan det være du har et volds- eller aggresjonsproblem.

Les mer

Sjalusi og mistenksomhet - kjærlighetens bakside?

Sjalu (colourbox.com)

Sjalusi kan være som en liten djevel som gnager og fyller deg med vonde følelser. Det kan komme av at du selv har blitt sviktet, eller at du er redd for at du kan bli det.

Av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Sjalu på tidligere partnere?

En jente sitter på gulvet og ser trist ut, mens hun holder den ene hånden i håret sitt. (www.colourbox.com)

Det å bli sammen med noen er spennende og fylt med mange gode følelser. Etterhvert som man blir bedre kjent kan det likevel dukke opp informasjon om partneren som det er vanskelig å takle.

Skrevet av ungdomsjournalist Julie

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Krig og fred
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om krig og fred