Hopp til hovedinnholdet

Jeg blir presset til å sende nakenbilder over nettet.

Jente 18 år
 

Spørsmål

Jeg har havnet I en situasjon, der jeg blir presset til å sende naken bilder over nettet. Jeg har prøvd å avslutte men, han har en video som han truer med å legge ut på nettet. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre! Er det noen jeg kan snakke med og få hjelp av? Hvordan skal jeg løse denne situasjonen??

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente, 18 år.

Takk for at du skriver til oss.
Jeg forstår ut fra det du skriver her at du har kommet i en svært vanskelig situasjon.
Du opplever å bli truet til å gjøre noe du ikke ønsker. Det er imidlertid ikke så rart at du ikke vet hva du skal gjøre fordi du er redd for at denne personen legger ut svært sensitive bilder av deg hvis du ikke gjør som han sier. Jeg vil tro at du føler deg ganskefortvilet og maktesløs i denne situasjonen.

Jeg vil anbefale deg å snakke med foreldrene dine. Da vil de kunne hjelpe og støtte deg.

Videre kan du ta kontakt med politiet for å høre hvordan du skal forhold deg i denne saken i forhold til en eventuell anmeldelse av denne personen. I tillegg bør du få hjelp av politiet til å få tak i bilder og video.

Det er ikke lov å true noen, og det er ikke lov å legge ut bilder av andre på nettet. Se artikkel under hvor det blant annet står om straffeloven.

Derfor er mitt råd at du snarest sier i fra til en du har tillit til som kan hjelpe deg ut av denne situasjonen, slik at det du nå opplever tar slutt!

Du kan også ta kontakt med helsestasjonen for ungdom for å ha noen å snakke med om det du har opplevd. Der kan du også få hjelp til hvordan du skal håndtere denne situasjonen du er i.

Lykke til.

 

 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Landsdekkende telefonnummer til politiet

Politiet: 02800

Ringer du 02800 kommer du automatisk til hovedsentralbordet i det politidistriktet du befinner deg i. Tilbudet er døgnåpent.

Nummeret erstatter IKKE nødnummeret 112.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Regler for bruk av bilder på internett

Jenter ser på mobilen (colourbox.com)

Kan du legge ut bilder av andre på internett uten å spørre dem om tillatelse? Hva er viktig å tenke gjennom før du legger ut bilder på nettet?

Les mer

Hjelp! Det er nakenbilder av meg på nettet

Jente foran pcen (colourbox.com)

Her finner du konkrete tips til hvordan du får fjernet bilder på andre nettsider, og hva du gjør om noen har filmet deg uten ditt samtykke.

Les mer

Hva er straffbart på nettet?

Straffbart på nettet (colourbox.com)

På nettet gjelder de samme lover og regler som ellers i samfunnet. Her følger en oversikt over hva som typisk er straffbart. Mange av bestemmelsene straffer også medvirkning.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Nettvett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om nettvett