Hopp til hovedinnholdet

Hvilken linje kreves for for å bli politi?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei jeg har utrolig lyst til å bli politi, men jeg spurte læreren om hvilken linje jeg må være på i vidregående. hu sa da idrettslinja og studiespesialisering, men jeg orker ikke mer vanlig skole i 3 år til, og idrettslinja var på i hospiteringa men det var ikke noe for meg.. Er det en annen linje? for eksempel salg og service

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

For å bli politi må du ha generell studiekompetanse fra videregående skole. Det betyr at du bør velge linjen som heter Studiespesialisering, linjen som heter Idrettsfag eller linjen som heter Musikk, dans og drama. Når du er ferdig på videregående skole kan du søke Politihøgskolen.

For å kunne søke Politihøgskolen må visse formelle krav være oppfylt. Se hva som kreves HER.


En stund etter at man har søkt så blir man innkalt til en fysisk test. Hvis man består den fysiske testen så får man også stille til et intervju med en opptakskomité.

Utdanningen på Politihøgskolen er 3 årig. Man går på skole det første året, deretter er man et år i praksis. Det siste året går man på skole igjen. Etter dette er man ferdig utdannet, og kan søke jobb i politiet :)

Les mer om hvordan utdanningen er lagt opp og hvordan det er å jobbe i politiet på utdanning.no.

Håper dette var til litt hjelp, og lykke til!
Mvh
Ung.no i samarbeid med Unginfo

Vennlig hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Politiutdanning - dette kreves av deg

Oiliti (colourbox.com)

Vil du jobbe med etterforskning? Trives du med mennesker og vil bidra til at samfunnet føles trygt? Da er kanskje Politihøgskolen noe for deg.

Les mer

Hvem svarer på spørsmål om skole og utdanning?

Jente og skole

Har du spørsmål om skolen din, rettighetene dine, hvor du skal søke, spesielle tilpasninger, yrkesvalg eller hvilke muligheter som finnes? Disse kan hjelpe deg.

Les mer

VGS: Her er utdanningsprogrammene du kan velge mellom

Søk Vigo.no

Vil du utdanne deg ferdig til et yrke på videregående, eller tenker du å studere videre? Les om alle utdanningsprogrammene du kan velge på videregående her.

Les mer

Du har rett til rådgiving på skolen

Husk avtale hos rådgiveren (ung.no)

Som elev har du rett til hjelp for å finne deg til rette på skolen, og til å ta gode beslutninger og fremtidige yrkes- og utdanningsvalg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Politi
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om politi