Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg bli FBI agent i amerika?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Spørsmålet mitt er: Jeg har veldig lyst til å bli FBI agent i Amerika. Det har alltid vært drømmen min. Drømmen om å flytte til USA når jeg blir 18 år gammmel og studere for å bli FBI agent, noe jeg har hatt lyst på ganske lenge. Spørsmålet mitt er, for jeg blitt FBI agent i USA, mange sier det er vanskelig men også mange sier det er mulig. Jeg vil virkelig bli knust hvis jeg ikke får fullført drømmen min om å bli FBI agent. Men ossen er det jeg får blitt det, må jeg bo i USA lenge? Har jeg muligheten til det? Ossen funker det? osv. Jeg vil bli virkelig takknemlig om jeg får en lang tilbakemeling, altså svaret på det jeg lurer. Jeg har ingen i livet mitt som kan forklare meg dette, ossen det funker osv. Håper jeg kan få svar på dette. Tussen Takk :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så spennende at du vil bli FBI agent!

Dette er et stort mål, og nok dessverre ikke så lett å få til.

Det er dessverre ikke så lett å få jobb innen politiet i andre land dersom man ikke er fra det landet selv. Eksempelvis så må man være norsk statsborger for å utdanne deg til politi i Norge. I andre land er det gjerne på samme måte, at man må være statsborger i landet for å kunne søke politiutdanningen. Om du ikke er amerikansk statsborger kan det altså bli vanskelig å få jobb i FBI. Det å få amerikansk statsborgerskap er dessverre vanskelig hvis du ikke har nær familie eller liknende som er fra USA.

Mange av jobbene i FBI er akkurat slik som Politiet jobber her hjemme, sånn bortsett fra at landene er litt forskjellige og arbeidsoppgavene derfor tilpasses det landet de utføres i.

Kan norsk politiutdanning være et alternativ for deg? På nettsiden utdanning.no kan du lese mer om det å jobbe som politi. Utdanningen tar man i så fall ved Politihøgskolen. Det er en 3-årig utdanning etter fullført videregående skole. HER ser du hvilke opptakskrav man må oppfylle for å komme inn på politihøgskolen.

Jeg vet at det er veldig kjipt å oppleve at det er vanskelig å oppfylle drømmen sin, men sånn er det dessverre av og til. Jeg anbefaler deg å snakke med rådgiver på skolen din eller en annen du stoler på hvis du er veldig skuffet over svaret.

Håper dette svaret var til hjelp. Lykke til!

 

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Gutt søker på laptopen sin (colourbox.com)

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Politi
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om politi