Hopp til hovedinnholdet

En venn er tatt for falsk legitimasjon. Saken er anmeldt. Om 3 år er han feridg utdannet eiendomsmegler, vil få autorisasjon til å jobbe som eiendomsmegler? 

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei En bekjent av meg ble tatt med Fake ID som han hadde funnet på en fest. Vi skulle inn på et 20års sted, og han prøvde seg. Vakten sa det ikke var han og han inrømmet det på stedet. Han ble tatt med opp til kontoret og vakten tok navn og personummer og skrev en anmeldelse. Han har plettfri vandel fra før av. Spm er; Han går eiendomsmeglerstudiet første året og er ferdig om 3 år. Vil det da evt om 3år ha noe å si hvis han skal bli eiendomsmegler, da det virker som man må ha plettfri vandel for å bli eiendomsmegler.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Bruk av falsk legitimasjon er straffbart. Ettersom saken er anmeldt vil dette havne på rullebladet til din venn. 

For å begynne å jobbe i et meglerforetak som eiendomsmeglerfullmektig kreves det, slik jeg har forstått det, ikke politiattest. Når man skal få eiendomsmeglerbrev, som krever to års praksis, gjøres det en vurdering av egnethet, som inkluderer innhenting av uttømmende politiattest. Det er Finanstilsynet som da skal se politiattesten.

Et vedtatt forelegg vil alltid fremgå på en uttømmende politiattest, men at du har noe på politiattesten betyr ikke at du ikke kan jobbe som eiendomsmegler. Økonomiske lovbrudd vil være mer avgjørende enn andre lovbrudd. Du kan lese mer om dette her.

Du kan lese mer om ulike typer politiattest i vedlagte artikkel. 

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva kommer på rullebladet (politiattesten)?

Sinna gutt (colourbox.com)

Det er ikke meningen at et lite feilskjær skal forfølge en person livet ut. Derfor er det satt strenge rammer for om politiet kan utlevere opplysninger om deg, og i så fall hvilke opplysninger de kan gi.

Les mer

- Har fått noe på rullebladet - når blir det fjernet?

Gutt sitter foran PCen (colourbox.com)

Våren 2013 ble jeg ble anmeldt, og har betalt en bot for det jeg gjorde. Vet du når dette blir fjernet fra vandelen min? Vil dette hindre meg i å få noen jobber etter at det er fjernet fra vandelen?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Politi
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om politi