Hopp til hovedinnholdet

Politiattest som vernepleier

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Jeg fikk for et år siden en bot for å ha røyket hasj. Jeg studerer nå første året på vernepleien. Er det noen jobber jeg ikke kan få når jeg er ferdig utdannet om 2 år?

Besvart 22.10.2018 09:02
 

Svar
Hei

Ved tiltredelse av yrke som vernepleier, (jf. helsepersonelloven), kreves det at det fremlegges en såkalt «begrenset» politiattest. Av denne politiattesten vil det kun komme frem om du har blitt siktet, tiltalt eller domfelt for enkelte typer seksualforbrytelser. 

Hvis du skal ha kommunen som arbeidsgiver, (jf. helse- og omsorgstjenesteloven) skal det i tillegg påføres narkotikalovbrudd og familielovbrudd i politiattesten. Men det er kun lovbrudd etter straffeloven som skal tas med - ikke lovbrudd etter legemiddelloven.

Forelegget ditt vil derfor ikke taes med på en slik begrenset politiattest (barneomsorgsattest), som du må fremlegge, jf. politiregisterloven § 39. 

 

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva kommer på rullebladet (politiattesten)?

Sinna gutt (colourbox.com)

Det er ikke meningen at et lite feilskjær skal forfølge en person livet ut. Derfor er det satt strenge rammer for om politiet kan utlevere opplysninger om deg, og i så fall hvilke opplysninger de kan gi.

Les mer

Disse yrkene og utdanningene krever politiattest

Politimann (colourbox.com)

Det er svært mange forskjellige lover og forskrifter som avgjør hvem som kan kreve politiattest. Listen du ser her, inneholder derfor bare noen eksempler på slike yrker og utdanninger.

Les mer

- Bruker hasj

Hasj (colourbox.com)

Hva er straffen for å bli tatt i å røyke hasj? Har kjøpt og vil røyke bare en sneip cannabis, hva skjer, hvis det er første gangen? Får man bot, eller gjelder dette kun for besittelse? Er det en eller annen ekstra dom for å røyke det?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kriminalitet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kriminalitet