Hopp til hovedinnholdet

Er det straffbart å løpe ut på fotballbanen under en kamp?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei, lurer bare på en ting. Vennen min vil utdanne seg i militæret men fordeom så planlegger han og springe ut på en fotball bane under en kamp i obos ligaen siste runde. Lurer på om det bare er bot for det eller kommer det på rullebladet og, tanke på en trenger plettfri vandel

Besvart 30.10.2018 19:37
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt. 

Dette vil kunne straffes etter straffeloven § 181 om ordensforstyrrelser. Bestemmelsen har en strafferamme på bot eller fengsel inntil seks måneder. 

Skal man for eksempel begynne i forsvaret, i fengselsvesenet, i politiet, i et vaktselskap eller jobber relatert til luftfart/flyplass, går de gjennom den uttømmende politiattesten. I en uttømmende politiattest vil i utgangspunktet alle opplysninger som er å finne om en person i reaksjonsregisteret fremgå - uansett hvor lenge det er siden disse er begått. Et forenklet forelegg vil likevel ikke fremgå av en slik attest, og mindre alvorlige lovbrudd som ble begått før man fylte 18 år, kan også bli sperret fra å vises på en uttømmende politiattest, forutsatt at man ikke begår ytterligere lovbrudd. 

Jeg ville derfor vurdert nøye om en slik opptreden er verdt å risikere muligheten for en karriere i Forsvaret for. 

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva kommer på rullebladet (politiattesten)?

Sinna gutt (colourbox.com)

Det er ikke meningen at et lite feilskjær skal forfølge en person livet ut. Derfor er det satt strenge rammer for om politiet kan utlevere opplysninger om deg, og i så fall hvilke opplysninger de kan gi.

Les mer

Disse yrkene og utdanningene krever politiattest

Politimann (colourbox.com)

Det er svært mange forskjellige lover og forskrifter som avgjør hvem som kan kreve politiattest. Listen du ser her, inneholder derfor bare noen eksempler på slike yrker og utdanninger.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kriminalitet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kriminalitet