Hopp til hovedinnholdet

politiet har inndratt telefonen, kan jeg få den tilbake?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Jeg var i avhør for flere måneder siden og de tok telefonen min for å sjekke gjennom noe, har fortsatt ikke hørt noe mer av dem siden, men tror dere at de allerede har sjekket gjennom telefonen eller tror dere at de kommer til å sjekke telefonen den dagen saken enten blir henlagt e.l?

Besvart 05.02.2019 21:58
 

Svar
Hei

Dersom politiet har beslaglagt mobiltelefonen, kan de ha denne inntil rettskraftig dom foreligger. Dette fremgår av straffeprosessloven § 203, som sier at ting som kan ha betydning som bevis i en straffesak kan beslaglegges. Politiet har altså rett til å ha telefonen din som bevis inntil saken er avgjort, og du har ikke krav på erstatning. 

Rettskraftig dom foreligger når en sak er endelig avgjort ved at den ikke kan ankes til flere instanser. Dersom det ikke blir rettssak, og politiet henlegger saken, kan du få tilbake telefonen din etter henleggelsen.

Dersom det er innholdet i telefonen din de er interessert i (hvem du har ringt/sendt sms til, bilder etc.), kan du kontakte politiet å høre om det er mulighet for at de kan kopiere det de trenger, og om du kan få utlevert telefonen etter det. 



Hilsen juristen, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvem er i rettssalen?

Rettsak

Hvordan er retten sammensatt i tingretten, lagmannsretten og Høyesterett? Hvem er de ulike aktørene, og hvilke oppgaver har de i retten?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kriminalitet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kriminalitet