Hopp til hovedinnholdet

Kan man dra til utlandet under permisjon fra fotlenkesoning?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har fotlenke, og er ferdig med soningen om 25 dager. Tenkte å ta meg en tur til Sverige og handle når jeg har perm, er dette lov? Prøvd og søke litt om dette men fant ikke noe info. Litt risky og spørre om dette på kontroll i tilfelle jeg ikke får perm om de føler risiko for at jeg gjør det uansett.

Besvart 21.06.2019 11:39
 

Svar
Hei

Det følger av retningslinjene for gjennomføring av straff med elektronisk kontroll, at reglene om permisjon etter straffegjennomføringsloven § 33 og § 36 gjelder tilsvarende. Av de bestemmelsene fremgår det at det kan settes vilkår for permisjonen, f.eks. om et bestemt oppholdssted. Dersom du har fått slike vilkår, må du følge de. 

Jeg kan ikke finne noe generelt forbud mot å forlate Norge under en permisjon fra straffegjennomføring. Men i praksis er det nok slik at det er et vilkår for permisjonen at du ikke forlater Norge. Selv om du har permisjon, er du jo under straffegjennomføring, og kriminalomsorgen har bare myndighet i Norge. 

Hvis du er veldig usikker, og gjerne vil til Sverige, synes jeg du skal spørre de ansatte i kriminalomsorgen om dette. Hvis du bor nærme grensa, er det nok en problemstilling de har vært borti før, og som de er vant med å håndtere på en grei måte. 

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ung.no - oppslagsverket for deg som er ung

Skjermdump ung.no juni 2018

Ung.no er det offentliges informasjonskanal for ungdom. Her får du svar på det du lurer på. Nettstedet er drevet av Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir).

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kriminalitet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kriminalitet