Hopp til hovedinnholdet

En venn på 13 år som ruser seg, vil politiet sette han i fengsel?

Jente 13 år
 

Spørsmål

En venn av meg som ble 13 i år har/bruker narkotika hva skjer hvis han blir tatt av politiet? Kommer han i fengsel? Barnevernet har vert i kontakt med han men gjorde ikke en dritt burde jeg si ifra til barnevernet?

Besvart 24.07.2019 16:47
 

Svar
Hei

Nei politiet vil ikke sende han i fengsel men det kan være at de sender en bekymringsmelding til barnevernet. Du forteller at barnevernet har vært inne i saken , men at de ikke gjorde noe. Vet du at de visste at han ruset seg, og var det derfor de var inne? Det er kanskje andre grunner til at de var inne i saken, og jeg synes det er veldig bra dersom du sender en melding til barnevernet hvor du forteller konkret hva han ruser seg på, eller det du vet. Han er heldig som har deg som venn og som bryr deg.


Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Du kan ringe oss på telefonnummer 116 111. Erfarne vakter tar telefonen hver dag mellom 15:00 og 08:00. I helgene er linjene våre åpne hele tiden. Du velger selv om du vil være anonym.

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Du kan selv kontakte barnevernet

Jente ringer (colourbox.com)

Har du det vanskelig hjemme eller er bekymret for hvordan andre har det? Meld fra til barneverntjenesten. I barneverntjenesten tenker man at det er bedre å si ifra, enn å la være.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Barnevern
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om barnevern