Hopp til hovedinnholdet

Jeg knivstakk en, nå er politiet etter oss, hva skal jeg gjøre?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Jeg var ute på byen rundt klokken 00:30 på natten en lørdags kveld med noen kompiser, så kom det noen kort fortalt ble det slosskamp som ble ganske drøy og endte med jeg fikk kniv av den ene kompisen min og jeg knivstakk den ene personen så kom politiet og vi stakk, hørte senere noen sa hvem vi var og at politiet leter etter oss Hva ska jeg gjøre?

Besvart 26.07.2019 12:44
 

Svar
Hei gutt 15 år.

Så bra at du søker råd her etter denne hendelsen som du beskriver. Jeg håper det går bra med personen du knivstakk? Men jeg forstår at du er engstelig for konsekvensene nå. 

Jeg vil anbefale deg å straks snakke med foreldrene din om det som har hendt og sammen med dem kontakt politiet selv. Det er alltid mer riktig å ta ansvar for egne handlinger, selv om en har gjort noe som ikke er bra, eller straffbart. Det kan være vanskelig og flaut, men alternativet er ikke bedre. 

Så ta mot til deg og snakk med dine foreldre, slik at du står opp for deg selv og forteller sannheten. Jeg vil også anbefale deg å snakke med de andre som var involvert i episoden, slik at de også tar sin del av ansvaret.

Jeg håper dette var til hjelp for deg og ønsker deg alt godt.

 

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva kommer på rullebladet (politiattesten)?

Sinna gutt (colourbox.com)

Det er ikke meningen at et lite feilskjær skal forfølge en person livet ut. Derfor er det satt strenge rammer for om politiet kan utlevere opplysninger om deg, og i så fall hvilke opplysninger de kan gi.

Les mer

Alternativ straff for ungdom

Politiets forebyggende arbeid

Mange som er tatt for noe tror at politiet bare kan tilby straff. Det stemmer ikke. Å hjelpe ungdom med å ta riktige valg og komme ut av feil miljøer, er viktig forebyggende arbeid for politiet.

Les mer

Hvem kan straffes?

fengsel (colourbox.com)

Fengsel? Samfunnsstraff? Forvaring? Her kan du lese om hva som skal til for å straffe noen, og om hva straffen kan bli.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kriminalitet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kriminalitet