Hopp til hovedinnholdet

en mann som har økonomisk verge vil hjelpe meg å kjøpe ny telefon

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har kommet i kontakt med en eldre mann på et chattenettsted. Vi snakker av og til på sms og mail, og har gjort det i noen måneder nå. Han bidrar også med penger til meg av og til. En gang i uken, ofte sjeldnere enn det også. Som regel bare et par hundre. Han har verge som kontrollerer pengene hans. Nå som jeg har blitt frastjålet mobilen min ønsker han å hjelpe meg med et større beløp (noen tusen). Det må han selvfølgelig spørre vergen sin om. Men jeg føler at jeg gjør noe som ikke er lov ved å få penger av han. Kan situasjonen min grense med noen lover på noen måte? Jeg gjør ikke noe ulovlig ved å motta penger av denne mannen sant?

Besvart 03.10.2019 20:50
 

Svar
Hei

Du sier at du får penger av en mann som har en egen økonomisk verge. Det at han har en verge som skal passe på økonomien hans, betyr at denne mannen har et problem med å ta vare på sin egen økonomi. En av problemene hans, er kanskje nettopp det å ubekymret hjelpe andre økonomisk - uten at han egentlig har råd til det. 

Det er vanskelig å tro at dette er handlinger som hans økonomiske verge vil godkjenne, og man kan jo lure på om vergen faktisk er kjent med disse tingene. Hvis jeg var deg, ville jeg ikke fortsatt å ta imot disse pengene. Det blir å utnytte en mann som du vet har problemer med sin egen økonomi. 

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ung.no - oppslagsverket for deg som er ung

Skjermdump ung.no juni 2018

Ung.no er det offentliges informasjonskanal for ungdom. Her får du svar på det du lurer på. Nettstedet er drevet av Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir).

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kriminalitet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kriminalitet