Hopp til hovedinnholdet

jeg har vært på facebookprofilen til ekskjæresten min

Jente 19 år
 

Spørsmål

Jeg har vert inne på facebookprofilen til ekskjæresten min flere ganger. Vi slo opp for 3 år siden å han fortalte meg passorde sitt. Han har nå funnet ut at eg har vert inne på profilen hans å sier han skal anmelde det. Jeg har ikke skrevet noe når jeg har vert inne. Jeg vet det er ulovelig å har ikke gjort det i ettertid. Jeg turte ikke si til han at jeg hadde gjort det så jeg sa det var fordi profilene nr hans var kobler til profilen min at det var derfor han kunne se at det ble logget inn og ut. Jeg vet ikke hav jeg skal gjøre. Hva kan skje hvis jeg blir anmeldt? Kan dette ha påvirkning førstegangstjenesten jeg skal inn i snart? Jeg er redd foreldrene mine skal finne utav dette. Jeg tørr heller ikke snakke me han eller se han, han er truende når vi snakker sammen å er redd hva han kan gjøre meg dersom jeg ser han.

Besvart 07.10.2019 13:49
 

Svar
Hei

Det er straffbart å logge inn på andre sin facebook-profil uten deres tillatelse. Det kan anmeldes, og ut fra bevis og alvorlighetsgrad kan det også bli prioritert av politiet slik at de finner grunn til å etterforske en slik sak. 

Hva resultatet vil bli i din sak, kan jeg ikke si noe om. Jeg vet ikke om dette er en sak som politiet vil prioritere, og jeg kan heller ikke si noe om hva utfallet av en eventuell etterforskning vil bli. 

Dersom det skulle ende med at saken blir anmeldt, og du blir straffet, så vil det være en opplysning som forsvaret får kjennskap til gjennom rullebladet ditt. Det er imidlertid ikke sikkert at forsvaret mener at det gjør det uskikket til å tjenestegjøre for dem. Det vil bli gjort en vurdering av forsvaret. 

Det viktigste er at du ikke gjør det samme igjen. 

Det er dumt det du har gjort, men det høres ikke noe bra ut at han er truende og at du er redd for han. Jeg oppfordrer deg til å prate med noen voksne om alt dette, gjerne foreldrene dine. Selv om du har gjort noe dumt, så angrer du. Du trenger hjelp til å bli ferdig med dette, slik at du ikke gjør dette til noe større og verre enn det egentlig er. 

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sesjon - ditt første fysiske møte med Forsvaret

Mann i militæruniform (colourbox.com)

Sesjonen er ditt første fysiske møte med Forsvaret. Alle gutter og jenter med norsk statsborgerskap og bostedsadresse i Norge må fylle ut en egenerklæring først så Forsvaret kan plukke ut hvem som skal på sesjon.

Les mer

Viktig å vite om Facebook og personvern

facebook.com

Personlig informasjon på Facebook kan være opplysninger som er attraktive for andre. Er du bevisst på hva du legger ut og deler på Facebook og andre steder på nettet?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kriminalitet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kriminalitet