Hopp til hovedinnholdet
Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no
Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no

Mye ulovlig

Jente 20 år
 

Spørsmål

hei jeg har gjort mye ulovlig i mitt liv har stjelt masse penger og sminke vet ike sirka hvor mye? jeg har også gjort noe annet har skrevetbombe trussel til min skole siden jeg var så sinna på dem kan jeg få fengsel straff ? jeg ble tatt for dettte i forrige år og angrer litt politiet sa at jeg kommer til å få enten bot ellr fengselstraff er det sannt dem har ike svart meg ennda det var på mai jeg ble oppdaget siden det har jeg venta på svar fra politiet? håper på svar så fort som mulig jeg er ike normal jente er lett psykisk forskjonhemmet;D hilsen en på 20 år;D;(

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Huff, dette var ikke bra. Men det er godt at du skjønner det sjøl.

 

Naskeri og tyveri straffes sjelden med fengsel. I hvertfall ikke når det er første gang man blir dømt. Med bombetrussel kan det stille seg anderledes. I flere andre land har vi sett forferdelige skolemasakrer. Kanskje særlig i USA, men også i Tyskland og vårt naboland Finland. dette ser myndighetene SVÆRT alvorlig på og det gjøres mye arbeid for å forhindre at det samme skjer i Norge.

 

Derfor reageres det strengt dersom noen på tull truer med å skyte eller sprenge på en skole, eller på et fly eller andre offentlige steder for den saks skyld. Normalt vil det nok bli reagert med ubetinget fengselsstraff, men det finnes lite rettspraksis på dette i Norge. Noe som taler mot fengsel er at du er lettere utviklingshemmet og at det har gått en del tid siden det skjedde.

 

En mulig reaksjon er at du må møte skoleledelsen og politiet i konfliktråd, slik at de kan forklare deg hvor alvorlig ette var.


Med hilsen

Erik Nadheim
KRÅD

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kriminalitet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kriminalitet


Quiz: Hva vet du om krig og fred?

Hvilke norske ressurser er av strategisk betydning for andre stater?

ukens tema

Skolehverdag

kommentar

#forhomofile: Jeg synes det er helt fantastisk når folk er åpne homofile. Flere ganger møter jeg folk og tenker, skulle ønske de var hetero, for de er jo DRITKULE. Men først å fremst, hvis du er homofil, ikke vær redd for å komme ut av skapet. Jeg tror ikke folk tror det er så rart som du kanskje forestiller deg. Og hvis folk har et problem med homofile, har de ett seriøst problem med hjernen sin også. Det å være homofil er like normalt som det å være hetro. Folk som ikke greier å skjønne dette, greier heller ikke å sette seg inn i den moderne verden. Det kan selvfølgelig være et lite sjokk for venner, familie og dine nærmeste, men hvis de godtar deg som du er, så godtar de dette også. Det burde de i hvertfall. Sånn som vi lever nå så synes jeg egentlig at det er unødvendig å måtte si at det er helt greit å være homofil, lesbisk, trans .osv. Dette burde folk skjønne fra før. Hvis sånn du er ikke skader noen eller særer noen så må du vise det. Verden trenger flere originale personer. Jeg går på en skole der nesten alle er klonet. Det er bare dure klær og dyre ting, og nesten alle de som er populære er kjempeslemme. Sånn burde det ikke være Lik denne kommentaren hvis du er for en ny og bedre verden. Les innlegg Liten pil høyre