Hopp til hovedinnholdet

Hva vil det si at jeg skal på politistasjonen på bekymringssamtale?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg bare lurer på en ting... Jeg har blitt innkalt til sånn bekymringssamtale eller noe til politiet sammen med foreldrene mine. Jeg skal dit mandag etter påske. Hva vil det si at jeg skal på politistasjonen på en såkalt`"bekymringssamtale"? sammen med foreldrene mine i tillegg!!! Jeg tror ikke jeg gidder å gå på den! jeg skal gjemme meg eller noe... Det høres ganske skummelt ut :S Jeg tror grunnen er at jeg har skulka så mye dette året. Har skulka 68 timer siden sommeren 2009 til nå... Er det så fryktelig ille a? Hvis det er lærerne (det er det helt garantert!) mine som har sagt i fra til politiet kommer jeg til å klikke på de! Fint om dere forteller meg hva som kommer til å kje når jeg er der og hva som kommer til å kje hvis jeg "tilfeldigvis" ikke dukker opp!? Takk. Jente 15 år

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Politiet kan innkalle barn og ungdom til bekymringssamtale hvis de er bekymret for ungdommens helse eller utvikling. Det kan for eksempel være på grunn av kriminelle forhold, skoleskulk, eller at ungdommen oppholder på steder eller i sammenhenger som gir grunn til bekymring. Det er helt vanlig at foreldrene må møte sammen med ungdommen.

 

Det er ikke lurt å stikke av, hvis du gjør det, så har politiet rett til å hente deg til samtalen.

 

Under samtalen vil politiet ta opp med deg og foreldrene dine grunnen til at de er bekymret for deg, og høre på hva du og foreldrene dine har å si om saken. Så vil de kanskje komme med forslag til hvordan ting kan fungere bedre i framtiden.

 

Bekymringssamtalen er ikke et avhør, og det kommer ikke på "rullebladet" ditt at du har vært til samtale.

 

Du kan lese mer om bekymringssamtaler i artiklene på denne siden.

 

Jeg tror ikke du trenger å grue deg til dette.

 

Lykke til!

Hilsen juristen, Ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Bekymringssamtale

Bekymringssamtalen brukes av politiet som en samtale med ungdom under 18 år som har begått et lovbrudd eller i tilfeller der politiet tror at en person under 15 år har gjort et lovbrudd.

Les mer

Kenneth (14) må møte til samtale hos politiet

Bakhodet på en gutt (colourbox.com)

Kenneth skulker en del. Han henger på senteret om kveldene, der det foregår en del nasking. Han blir kalt inn til en samtale hos politiet med mor, hvorfor?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Politi
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om politi


Quiz: Hva vet du om kjøpepress?

Sier merket på klærne dine noe om deg?