Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg tipse politiet anonymt?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei. Min veninne har "hooket" opp med en som driver med narko dealing. Hun forstår det slik at det er han som er "bossen". Jeg vil gjerne holde meg anonym, men jeg ønsker å tipse politiet. Jeg vet at jeg IKKE kan få henne til å gå til politiet. Men jeg vet ikke hvem han er, jeg vet kun fornavn, og at han møter henne så og si ofte. Holder dette som tips til politiet, eller vil/krever de at jeg bryter anonymiteten og "finner" ut mer? Vil min veninne få problemer? Hun selger ikke. Hun bare vet, og er venninnen hans. Takk for svar!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Jeg forstår at dette er en vanskelig situasjon og at du ikke ønsker at din venninne skal komme i trøbbel. Jeg kan dessverre ikke gi deg noe konkret svar på hva som skjer dersom du tar kontakt med politiet med de opplysningene du har. Det jeg derimot kan si deg, er at du kan forholde deg anonym dersom du ønsker det.

 

Jeg kan heller ikke si om tipset "holder", det blir det opp til politiet selv å vurdere. Hvis de har kjennskap til vedkommende fra tidligere forhold er det mulig at det holder kun med fornavn. Uansett vil jeg oppfordre deg til å ta kontakt med politiet dersom du føler du har informasjon som de burde få.

 

Her kan du lese mer om tips til politiet:

www.politi.no/tjenester/tips_politiet/

Med vennlig hilsen

Juristen (www.ung.no)

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Politi
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om politi