Hopp til hovedinnholdet

Kan p-piller påvirke treningen min?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg satser aktivt på langrenn, men plages av mensensmerter, vurderer å begynne på p-piller, men har hørt og lest at p-piller pg p-stav kan påvirke treningen, spesielt framgang i løping. Har lest at dere har svart på spørsmål om dette, og dere har svart at det ikke påvirker treningen, men dere kan lese denne artikkelen: https://www.nrk.no/sport/skikarrieren-ble-odelagt-fordi-ingen-visste-hvordan-de-skulle-handtere-kjerstis-menstruasjon-1.14798445 For ett år siden ca hadde jeg p-stav, men tok den ut når denne artikkelen kom. I ettertid så har jeg og treneren min innsett at jeg hadde veldig lite framgang i løping Når jeg hadde p-stav, men tenkte at det var naturlig pga utviklingen av kroppen, siden mange jenter får lite utvikling i løping under puberteten. Etter jeg tok ut p-staven har jrg blitt mye bedre til å løpe, men det er ikke sikkert det har noe med p-staven å gjøre. Hva tenker dere jeg skal gjøre? Hadde virkelig trengt å gå på p-piller!

SVAR

Besvart 29.05.2020 02:04:40
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Sånn kan fastlegen hjelpe deg

Alle som bor i Norge har rett på fastlege. Fram til du er 16 år er besøk hos fastlegen gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
attach_file

Vanlige bivirkninger av p-piller og annen hormonell prevensjon

Alle medikamenter som du tar har en virkning, men også potensielle bivirkninger. Her finner du en oversikt over hvilke bivirkninger de ulike hormonelle prevensjonsmetodene kan gi.

 

Les mer
account_circle