Hopp til hovedinnholdet

hvor vanlig er det å få penger fra foreldrene sine når man er student?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Jeg lurer på hvor vanlig det er å få penger fra foreldrene sine når man er student? Foreldrene mine har ganske god råd, men som student har selvfølgelig ikke jeg det. Jeg er ofte bekymret for hvordan jeg skal få råd til ting, og de tilbyr seg alltid å hjelpe, og sier at jeg ikke trenger å bekymre meg over økonomi siden vår familie har god råd. De sier også at det er vanlig at foreldre hjelper barna sine økonomisk når de er studenter, men jeg tror ingen av vennene mine får penger av foreldrene sine? Det frister selvfølgelig, men jeg føler samtidig at det blir feil - at det er "juks" og blir urettferdig ovenfor andre unge som ikke kan få hjelp av foreldrene sine, så jeg føler ikke jeg kan ta imot noe. Er det bare meg som er dum, eller synes dere det er noe i det?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så interessant spørsmål du stiller. Jeg vil tro unge i din situasjon er ganske delt, noen ville kanskje tatt imot uten tanke på det, eller på den delen du tenker på som kan vurderes som 'juks', andre ville nok hatt en del av de samme tankene du skriver om her, at de ønsker å være selvstendige og slik klare seg selv i størst mulig grad.

Noen havner kanskje litt midt på, at man prøver så godt men kan å bli voksen og selvstendig, men at man kan nyte godt av tilskudd i noen sammenhenger. Kanskje når det gjelder bistand til mat og reiser eller ferier? Eller skolebøker? Kanskje det kan gjøre at du får noe mindre studielån, men at du ikke har noe mer enn de andre i den situasjonen du er i nå? Mulighetene er mange. 

Jeg synes du skal fortsette tankeprosessen litt, og prøve å lande på noe som passer deg og foreldrene dine godt. Det er slik i vårt samfunn at midler og ressurser ikke er jevnt fordelt, men det er likevel viktig å reflektere over det og være bevisst problemstillingen.

Ønsker deg en fin studietid og er sikker på at du kommer til å gå videre med en god holdning og at du finner en løsning som kan være fin for deg.

Vennlig hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvem får støtte fra Lånekassen?

Jente ligger i parken og studerer (colourbox.com)

Elever i videregående skole og studenter kan søke stipend og lån hos Lånekassen. 15. november er søknadsfrist for utdanningsstøtte i høstsemesteret, og 15. mars er søknadsfrist for vårsemesteret.

Les mer

Hva koster det å ta lappen?

Oppkjøringstime (colourbox.com)

Hva koster det å ta førerkortet? Hva må du betale for, og hvor mye må du regne med å punge ut med til sammen?

Les mer

Hva koster det å bo?

Flyttekasser, ung.no

Hva bruker du penger på når du bor for deg selv, og hvordan finner du et sted å bo?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Økonomien din
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om Økonomien din