Hopp til hovedinnholdet

Fratatt lappen- hva skjer nå?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

hei! jeg og en kompis kjørte en kvell, jeg skulle ta en forbikjøring også fikk jeg vannplaning og plutselig spant bilen rundt og rundt ut på et jorde, ingen ble skadet og bilen er helt ok! men søstra til kompisen min ringte til politiet for hun var så forbanna på meg, politiet tok førerkortet mitt og sa at jeg skulle bli kalt inn til avhør, men etter og ha sett på nette er det flere som har ventet i 3-10 mnd på å bli kalt inn?! så når blir jeg kalt inn sånn ca? og må jeg ta førerprøven praksis og teori på ny? har bare hatt lappen i 2 mnd. kjørte ca i 90 i en 70 sone

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Når du vil bli kalt inn til avhør avhenger av arbeidsmengden og kapasitet på politistasjonen som behandler din sak. Du kan ta kontakt med politiet å høre om de vet noe nærmere, og om du kan få tilbake førerkortet i mellomtiden.

Har lagt ved en artikkel under som gir deg oversikt over hvor grensene går for prikker på førerkortet og inndragelse av førerkort.

Du sier at du kjørte i ca 90 km/t i en 70-sone. Du vil da mest sannsynlig få 2 prikker, men vil nok få beholde førerkortet.

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mista eller fratatt lappen?

Veiskilt i Norge (colourbox.com)

Har du blitt fratatt førerkortet? Her får du en oversikt over hva som er gangen videre nå.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Førerkort
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om førerkort