Hopp til hovedinnholdet

Jeg ble stoppet av politiet, hva skjer videre nå ??

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Kjørte for kjapt en kort strekning hvor en politibil (patruljebil) lå bak meg sent på kvelden. Den skrudde på blålysene og jeg stoppet med en gang. Det er 2 politi framme i bilen, og 1 (som jeg så) baki. Han ene gikk ut og sa: "vet du hva fartsgrensen er?" - 30 km/t "Skjønner det kan være artig å dra på litt, men her kan det være folk som går og berusende folk som følger dårlig med, det kunne endt med en fyr over panseret ditt. Det er derfor farlig å kjøre 50-60 her" "Er det faren din sin bil?" - Nei mamma sin Hvor lenge har du hatt lappen?" - 1 år "Kan jeg få se førekortet ditt? *viser førerkortet* *politiet ser på det, gir det til kollegaen sin og deretter gir det tilbake til meg* -Skal dere se vognkort og? "nei det er ikke nødvendig" "Vil du jeg skal si til moren din hvordan du kjører?" -Ja du kan det (ydmykt) Husker ikke helt hva han sa deretter, men de dro like etter (tok totalt 5 min elns) Han sa ingenting om de hadde målt farten min, bot eller førerkort. Hva skjer nå?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

De eneste som kan svare på det er politiet. Det kan høres ut som om du slapp unna med en advarsel, men igjen så er dette opp til politiet. Ta kontakt med dem på telefon 02800 og hør om de har opprettet en sak på deg.


Hilsen Statens vegvesen i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Disse lovbruddene gir prikker i førerkortet

Politimotorsykkel (colourbox.com)

Målet med prikkbelastning er å hindre uforsiktig kjøring for å få ned tallet på antall skadde og drepte i trafikken. Her kan du lese hvilke synder som gjør at du kan få prikker på førerkortet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Førerkort
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om førerkort