Hopp til hovedinnholdet

Jeg fyller 18 år om 2 måneder og har ikke begynt med kjøretimer hos trafikkskolen eller tatt teoriprøven. Er det realistisk å tro at jeg kan bli ferdig med opplæringen på 2 måneder ?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei, er 2 måneder til jeg blir 18 år, og har ikke hatt en kjøretime. Jeg kjørt hjemme, og kan kjøre bilen greit (på vei, og i sentrum by). Har lest litt på teori men ikke gjort noen teorietisk prøve enda. Er det realistisk jeg får lappen om rundt 2 måneder, isåfall hva må til av enten meg, eller om kjøreskolen lar meg kjøre minst 2 ganger i uken eller noe. Vet ikke hvor mye man kan kjøre hos kjøreskolen men ønsker vertfall å kjøre en del for å få til lappen om 2 måneder.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er veldig bra at du har fått øvd mye hjemme. Det høres litt optimistisk ut å klare alt du skal gjennom på to måneder, men dette er mye opp til deg og hvor mye du har kjørt på hjemmebane. Normalt sett ønsker man at opplæringen skal ha foregått over 2 år og at man har fått kjørt ca 4000 km hjemme i tillegg til det obligatoriske som må tas på en trafikkskole. Teoriprøven kan tas på drop-in fra du er 17.5 år. Husk legitimasjon, prisen er 675,- kroner første gang.


Hilsen Statens vegvesen i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva koster det å ta lappen?

Oppkjøringstime (colourbox.com)

Hva koster det å ta førerkortet? Hva må du betale for, og hvor mye må du regne med å punge ut med til sammen?

Les mer

Dette må du gjennom for å få førerkort for bil

Frontspeil i bil (colourbox.com)

Alle som skal ta lappen, må gjennom fire trinn som skal bidra til å bringe deg fram mot førerprøven. Les mer om hvordan du får førerkort for bil her.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Førerkort
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om førerkort