Hopp til hovedinnholdet

Fikk skylden for ulykke av forsikringsselskapet, kan de anmelde?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg ble anmeldt for å ha kjørt på en bil bakfra med lett-mc. Jeg velta så føreren av bil ringte etter ambulanse så jeg ble kjørt til legevakten for sjekke, men først ble jeg avhørt og førekorte ble beslaglagt på stedet av politiet de mistenkte meg for og ha kjørt uforsvarlig. Men jeg fikk det igjen på grunn av "bevissets stilling" saken ble henlagt etter 14 dager. Men jeg fikk skyla av forsikringsselskapet kan de anmeldt meg på nytt eller fører av bilen? kan det ha konsikvenser resten av livet?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Selv om det er du som var skyld i ulykken, betyr det ikke nødvendigvis at du har gjort noe straffbart. Det er det politiet som må vurdere. Siden politiet allerede har vurdert forholdet er det tvilsomt om de kommer til å se på saken på nytt.

Forsikringsselskapets vurdering av situasjonen gjøres for å slå fast hvem som er ansvarlig for skadene og dermed hvem som skal betale. De kan anmelde forholdet, men at de slår fast hvem som er ansvarlig for ulykken betyr ikke at de kommer til å anmelde. Siden den andre føreren nå får dekket sine skader av deg eller ditt forsikringsselskap vil han/hun trolig slå seg til ro med det.

Siden politiet ikke har gitt deg en straff for forholdet, vil dette ikke fremgå på noen politiattest, og vil derfor ikke få betydning for deg.

Det kan ha betydning for deg når det gjelder forsikring, for eksempel tap av bonus.

 

Hilsen juristen, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva kommer på rullebladet (politiattesten)?

Sinna gutt (colourbox.com)

Det er ikke meningen at et lite feilskjær skal forfølge en person livet ut. Derfor er det satt strenge rammer for om politiet kan utlevere opplysninger om deg, og i så fall hvilke opplysninger de kan gi.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Førerkort
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om førerkort