Hopp til hovedinnholdet

Tap av førerretten gjelder vel fra hendelsen skjedde, og ikke fra da jeg godtok forelegget som var i november.

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei, jeg mistet førerkortet 29 juli i fjor, for uaktsom kjøring. Fikk en dom på 11 mnd uten førerkort siden jeg hadde 6 prikker fra før av. Da politiet skulle beslaglegge førerkortet hadde jeg mistet det i ulykken som gjorde at jeg mistet lappen. Da forelegget kom fikk jeg beskjed om at jeg ikke kunne ta lappen igjen før 10 oktober. Blir ikke dette feil? Tap av førerretten gjelder vel fra hendelsen skjedde, og ikke fra da jeg godtok forelegget som var i november. Skal søke om å få det igjen tidligere. På forhånd takk for svar!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det følger av tapsforskriften § 1-4

"Ved fastsettelse av tap av førerett i dom eller forelegg må det gis opplysning om for hvor lang tid tapet av føreretten gjelder, jf. førerkortforskriften § 38 og § 44 nr. 13. Fristen regnes fra den dagen dommen eller forelegget er rettskraftig. Har førerkortet vært beslaglagt eller det er innlevert tapsmelding før dommen er rettskraftig, skal denne perioden gå i fradrag."

Du sier at du mistet førerkortet i ulykken. Leverte du inn en slik tapsmelding, som forklart over? Er politiet klar over at du mistet førerkortet ditt? Du får ta kontakt med politiet å høre om det er dette som er problemet. 

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Disse lovbruddene gir prikker i førerkortet

Politimotorsykkel (colourbox.com)

Målet med prikkbelastning er å hindre uforsiktig kjøring for å få ned tallet på antall skadde og drepte i trafikken. Her kan du lese hvilke synder som gjør at du kan få prikker på førerkortet.

Les mer

Har du mistet eller blitt frastjålet førerkortet?

Roter bort førerkort (foto: ung.no)

Har du blitt frastjålet førerkortet ditt, eller rett og slett klart å rote det bort? Hva gjør du da?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Førerkort
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om førerkort