Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

Hei ! Jeg har noen spørsmål til førerkortet og hvordan jeg kan få dette.

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg tenker å ta førerkortet, men jeg har en del utfordringer. Jeg tenker å ha førerkortet før høsten 2019. Fordi jeg vil studere på politi og jeg kan ikke komme inn i politihøgskolen hvis jeg ikke har hatt førerkortet ET ÅR før jeg søker plass på skolen. Og jeg har ikke jobb akkurat nå. Det eneste jeg får er stipend og familien har heller ikke så mye råd akkurat nå tiden. Så siden det er så viktig for meg å ha føre kortet tenkte jeg å ta trafikalt grunnkurs nå i jul. Det er det eneste jeg har råd til. Men jeg har også stefar som ha førerkortet og har hatt den over 5 år. Derfor lurte jeg hvis jeg tar trafikalt grunnkurset kan han lære meg med kjøringen? Og hvis han hjelper meg med det hva trenger jeg å gjøre etter at han har lært meg å kjøre øvelseskjørelsen. Og hvor mye penger trenger jeg å bruke der etter? Og hvor lang tid tror dere det tar for meg hvis jeg begynner grunnkurset i jul? Håper at dere svarer på spm mine!

Besvart 11.10.2017 17:28
 

Svar
Hei

Det er fint å bruke god tid, da kan du fordele kostnader og lære det du skal på en god måte. Etter at du har tatt trafikalt grunnkurs kan du øvelseskjøre så mye du vil og kan med en ledsager som fyller vilkårene til dette. Et førerkort vil nok komme på en 25000,- kroner pluss eller minus. Det kommer an på hvor mye du får øvd og hvor lett du tar bilkjøringen. 


Hilsen Statens vegvesen i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette må du gjennom for å få førerkort for bil

Frontspeil i bil (colourbox.com)

Alle som skal ta lappen, må gjennom fire trinn som skal bidra til å bringe deg fram mot førerprøven. Les mer om hvordan du får førerkort for bil her.

Les mer

Øvelseskjøring for personbil (klasse B)

Øvelseskjøring (colourbox.com)

Den som har gjennomført trinn 1 (trafikalt grunnkurs) har lov å øvelseskjøre. Aldersgrensen for å ta kurset er 15 år, men for å øvelseskjøre i klasse B må du være 16 år.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Førerkort
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om førerkort