Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

Hei ! Jeg ønsker å endre lysene på bilen min, hvem kan hjelpe meg med å finen ut om jeg har lov til dette ?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Jeg fant ikke no kategori for "bil" så jeg bare spør på førerkort. Spørsmål 1: Er det lov å sette inn LED striper/tuber inn i frontlykta og bruke di som parklys/DRL lys? Lovene er ganske så rotete når det kommer til modifisering av frontlys. Det står at det ikke er lov å modifisere lykter som har reflektorer siden det forandrer lysets styrke og stilling (bilen min har prosjektorer og ikke reflektorer, LED tuber eller annen modifisering vil ikke påvirke stilling eller lystyrke for nærlys eller fjernlys). Men så står det også at "hvis du har DRL lys eller ettermonterte fjernlys med parklys funskjon så må parklysa slukkes i hovedlykta siden det bare er lov med to lykter som lyser hvitt lys fremover som parklys". Spørsmål 2: Er det lov å skifte plasseringen til parklysene til et annet sted i lykta? står ikke noen ting i loven at det ikke er lov heller. Står bare at lyset skal lyse "hvitt forover".

Besvart 08.01.2018 10:25
 

Svar
Hei

Ta kontakt med Statens vegvesen på telefon 22073000 og be om teknisk så kan de svare på om endringene du ønsker å gjøre er lovlige.


Hilsen Statens vegvesen i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette må du gjennom for å få førerkort for bil

Frontspeil i bil (colourbox.com)

Alle som skal ta lappen, må gjennom fire trinn som skal bidra til å bringe deg fram mot førerprøven. Les mer om hvordan du får førerkort for bil her.

Les mer

Dette må du vite når du skal kjøpe bil

Kjøpe bil? (ung.no)

Planlegger du å kjøpe din første bil? Pass på så du ikke blir lurt. Her finner du gode råd og oversikt over fellene du må unngå.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Førerkort
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om førerkort