Hopp til hovedinnholdet

Har røykt hasj hver dag i ca et halvt år .Hvor lenge bør jeg vente for at en urinprøve er 100% ren?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

litt i underkant av 3 år siden ble jeg tatt for salg og bruk av cannabis. beholdte førerkortet. snart 2 år siden mista jeg lappen for fyllekjøring. jeg ble tatt for å ha røyket cannabis for 2 uker siden. jeg røyket hver dag i ca. et halvt år. da det hjelper meg mye med søvn, matlyst og konsentrasjon. pluss at det har hjulpet meg ut av alkohol avhengighet. jeg ønsker førerkortet tilbake men må sikkert ha helseattest fra lege pga. dette for å søke. hvor lenge bør jeg vente før jeg tar helsetest for å være 100% sikker på at en evt. urinprøve skal være 100% ren?? bil er min hobby og noe jeg brenner for. men trenger ikke i forbindelse i jobb.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Ved daglig inntak over tid kan få positivt utslag på THC-prøver i så mye som 6-12 uker etter siste inntak. Hvor lang tid det tar avhenger blandt annet av hvor mye du røyket, hvor sterk hasjen er og hvor fort du skiller det ut. Så og gi deg ett sikkert svar på når du får at du har rene urinprøver er vanskelig. Du bør vente i minst 6 uker fra siste inntak før du tester deg, skal du være helt sikker bør du vente 12 uker. 


Hilsen RUStelefonen 08588
www.rustelefonen.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsekrav for å få førerkort

Førerkort (foto: ung.no)

Hvis du skal fornye eller søke om førerkort for første gang, må du fylle ut en egenerklæring. Noen har også en sykdom eller tilstand som krever en legeerklæring.

Les mer

Cannabis – hva er hasj og marihuana?

Cannabis (bildet er hentet fra www.colourbox.com).

Cannabis er det mest brukte illegale stoffet i Norge. Cannabis er samlebetegnelse på hasj, marihuana og cannabisolje. Les om hva som er forskjellen, og om stoffene THC og CBD som finnes i cannabis.

Les mer

Slutte med hasj/mariuana?

Hasj (colourbox.com)

Ønsker du å slutte med hasj/marihuana? Her får du gode råd. Det er mange som kan hjelpe deg og det ER mulig å slutte!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Førerkort
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om førerkort