Hopp til hovedinnholdet

Jeg ble stoppet med 0,5 g hasj

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei, jeg ble stoppet med 0,5 g hasj den 29 mars 2017 var ikke noe krangling med onkel eller noe, opptrådte som folk og beklaget meg for dette og var ærlig og sa jeg hadde røyket samme kveld, Søkte om førerkort og dikk avslag, leste litt om dette og fant ut at det var Pga forelegg fra mars, Ble ikke opplyst om dette for noen form. Måtte selv ta kontakt med politi og få oppklaring, noe som tok 3 mmd. Men jeg vet forrtsattikke når jeg kan ta lappen, må de ikke sette en dato? Fikk beskjed det måtte gå minst ett år. Må jeg da avlegge urinprøve etter dette? Takk for svar gutt 20

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei
 

Jeg regner med at ett års fristen politiet nevnte for deg regnes fra den dagen du vedtok forelegget (boten). Du kan kontakte politiet og spørre om dette hvis du er usikker. 

Hvis politiet skal pålegge noen å ta urinprøver må de ha hjemmel i lov (det må finnes en lovregel som sier at de kan pålegge noen å ta urinprøve). Hvis du hadde blitt pålagt å ta urinprøver før du får ta førerkortet så skulle du ha fått beskjed om det. Og når du ikke har det så regner jeg med at politiet ikke har pålagt det.

Det er dessverre vanskelig for meg å si noe mer konkret enn dette når jeg ikke har sett forelegget du fikk eller har alle opplysningene i saken. Men jeg håper dette var litt oppklarende, og hvis du fremdeles er usikker vil jeg anbefale deg å kontakte politiet og høre med dem. 

Hilsen juristen, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette må du gjennom for å få førerkort for bil

Frontspeil i bil (colourbox.com)

Alle som skal ta lappen, må gjennom fire trinn som skal bidra til å bringe deg fram mot førerprøven. Les mer om hvordan du får førerkort for bil her.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Førerkort
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om førerkort