Hopp til hovedinnholdet

Mitt førerkort er utgått på grunn av manglende mørkekjøring, hva gjør jeg ?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei, mitt førerkort er utgått Pga at eg ikkje har tatt mørke kurs.. skulle igår forsøke å fornye det. Var ikkje klar over at eg måtte ha mørkekjøring for å fornye det på denne tiden av året. Visste heller ikkje at eg var nødt Til å ta kurset før no. Har ikkje forsøkt å fornye det før Pga at eg ikkje har hatt eit kjøretøy. Men litt vanskelig om eg Ikkje kan kjøre i heile sommer eller heilt til oktober .. :/ må vel vere en løsning på det? om eg kjører no ka straff kan forekomme?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du kan ikke kjøre igjen uten å ha tatt mørkekjøring og fått fornyet førerkortet ditt. Blir du stoppet så risikerer du å miste førerkortet siden det er ugyldig.


Hilsen Statens vegvesen i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Kjører moped uten gyldig førerkort

Moped (foto: ung.no)

Jeg fyller ikke 16 før veldig sent på året. Alle andre har begynt å kjøre moped, bare ikke jeg. Har en scooter i garasjen som står og venter. Er det veldig farlig om jeg kjører den litt selv om jeg ikke har lappen ennå?

Les mer

Dette er trafikalt grunnkurs

Trafikalt grunnkurs (colourbox.com)

Før du har lov til å øvelseskjøre privat eller ved en trafikkskole, MÅ du ta trafikalt grunnkurs. Det obligatoriske kurset er på 17 kurstimer.

Les mer

Mopedlappen fra A til Å

Scooter (colourbox.com)

Skal du ta førerkort for moped klasse AM 146? Føreropplæringen for moped innebærer både trafikalt grunnkurs og praktisk kjøreopplæring.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Førerkort
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om førerkort