Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg ta det obligatoriske til førerkort på 4 måneder ?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hvor lang tid er det normalt å bruke før man er ferdig med obligatorisk opplæring på bil. En trafikkskole reklamerer med rabatt på obligatorisk opplæring og en gratis kjøretime hvis man bestiller timer i løpet av oktober, og tilbudet gjelder ut 2019. Går ikke på skole i år men til neste år og må skaffe ungdomskort hvis jeg skal komme til plassen der trafikkskolen er mens neste år får jeg det gratis. Har trang økonomi nå og må prioritere lappen nå. Er det mulig å ta alt det obligatoriske på 4 måner fra skolestart i august og bli ferdig i løpet av året neste år. Har masse kjøreerfaring, og har bare siste månen kjørt ca 1000 kilometer, bare manuell bil jeg har kjørt, så kan det meste med giring, for eksempel holde høyest mulig gir og hoppe over gir for økonomisk kjøring. Har også lest teoriboka godt og øvd i spørsmålsboka. Tror du jeg klarer det obligatoriske på 4 måner for å benytte meg av rabattene

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det høres ut som om du er godt på vei til å ta førerkort og har øvd masse. Det er bra. Det blir veldig vanskelig å svare deg på om du klarer å ta det på 4 måneder da vurderingen ligger hos trafikkskolen og deg selv. Vi anbefaler å bruke god tid på førerkortet, 2 år og å kjøre 4000 kilometer, men vi vet at mange klarer å ta førerkort på mindre øving enn det. Det kommer veldig an på interesse, evner og hvor mye du har mulighet til å øve hjemme.

Ta kontakt med skolen og begynn der så kan du få en vurdering av en profesjonell aktør.

Hilsen Statens vegvesen i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette må du gjennom for å få førerkort for bil

Frontspeil i bil (colourbox.com)

Alle som skal ta lappen, må gjennom fire trinn som skal bidra til å bringe deg fram mot førerprøven. Les mer om hvordan du får førerkort for bil her.

Les mer

Dette er trafikalt grunnkurs

Trafikalt grunnkurs (colourbox.com)

Før du har lov til å øvelseskjøre privat eller ved en trafikkskole, MÅ du ta trafikalt grunnkurs. Det obligatoriske kurset er på 17 kurstimer.

Les mer

Øvelseskjøring for personbil (klasse B)

Øvelseskjøring (colourbox.com)

Den som har gjennomført trinn 1 (trafikalt grunnkurs) har lov å øvelseskjøre. Aldersgrensen for å ta kurset er 15 år, men for å øvelseskjøre i klasse B må du være 16 år.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Førerkort
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om førerkort