Hopp til hovedinnholdet

ulykke bil, moped

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei jeg kjørte bil og havnet i ulykke mot en på moped. Jeg skulle til venstre i et kryss der jeg blir blendet av lav sol jeg blinker til venstre og begynner akkurat å kjøre da jeg plutselig får en moped i fronten av min bil jeg sier meg enig at jeg hadde straffskyld siden jeg brøt vikeplikten. Jeg blir testet av rus og alkohol men negativt på alt men han blir ikke testet? Han ble kjørt til sykehus og har ett lite brudd i en finger og mopeden hans er trimmet ( synlig ) men jeg får 9600kr i bot og mistet lappen i 11mnd? Mener det er feil? Hva er rett å hva burde jeg gjøre?

Besvart 05.11.2018 21:55
 

Svar
Hei

Jeg kan ikke svare på om straffen du har fått er rett eller ikke. Hvis du ønsker en konkret vurdering av din sak, bør du ta kontakt med en advokat. Jeg kan likevel gi deg generell veiledning om regelverket: 

Slik jeg forstår det har du erkjent straffeskyld i denne saken. 

Dersom du allerede har vedtatt boten er det svært begrenset mulighet til å anke et forelegg.  Det er kun dersom du mener at det er begått saksbehandlingsfeil. Du kan ta kontakt med politiet for å vite hvordan du leverer en klage.

Hvis du ikke har vedtatt forelegget kan du la saken gå til domstolen. Det vil si at du nekter straffeskyld og ikke akseptere straffen (forelegg og inndragelse av førerkort). Det blir da opp til tingretten å vurdere om du skal ha straff og om straffen er riktig. Ved behandling i tingretten føres det vitner, politiet legger fram sine bevis, og du får anledning til å forklare deg. Du kan bli frikjent eller få lavere eller strenger straff. 

Det er også en mulighet å klage på politiet, dersom du mener at de ikke har gjort jobben sin slik de bør. Det kan du lese mer om her.

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ung.no - oppslagsverket for deg som er ung

Skjermdump ung.no juni 2018

Ung.no er det offentliges informasjonskanal for ungdom. Her får du svar på det du lurer på. Nettstedet er drevet av Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir).

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Førerkort
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om førerkort