Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg søke om å få førerretten tilbake før tapsperioden er over?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Heisann! Jeg var utrolig dum og ble tatt for promillekjøring for 1,5 år siden. Jeg godtok alt som var av dommer, betalte bota mi og søkte om fotlenke (fikk innvilget dette). Første og eneste jeg noen gang har hatt på meg fra politiet. Altså ingenting nytt eller pågående saker. Min hverdag har forandret seg siden jeg mistet førerkortet (da var jeg lærling). Nå går jeg på skole og studerer videre, jeg tar tog hver dag men går glipp av 1,5t undervisning hver dag. Merker at jeg havner bak i undervisninga pga. dette. Jeg lurer på om jeg har noe grunnlag for å søke om å få tilbake førerkortet før tapstiden. (2år, så har igjen ett halvt). Eventuelt lurer jeg også på hvor en sånn søknad leveres? Noen som har noen råd/vet hvor jeg kan finne/levere en slik søknad? Tusen takk for alle svar :)

Besvart 03.12.2018 20:15
 

Svar
Hei

Så bra at du ønsker å ta tak i studiesituasjonen din. 

Det er en mulighet for å søke om å få tilbake førerretten. Du må da først kontakte juristen i det politidistriktet som har inndratt førerkortet ditt, og høre med vedkommende hvordan du søker om dette. Du må samtidig søke om å få tilbake førerkortet fra vegvesenet. Dette kan du gjøre på vegvesenets nettsider. Du kan også ringe vegvesenet på telefon: 02030 for nærmere informasjon. Vegvesenet vil basere sin avgjørelse på hva politijuristen har kommet frem til.

Du må kunne argumentere godt for at du er avhengig av førerkortet, som her på grunn av dine studier.

Retten til å søke om å få førerrett tilbake før perioden er over følger av forskrift om tap av retten til å føre motorvogn mv. § 9-1.

Hilsen juristen, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Søk om førerkort på nett

Bil og Statens vegvesen (colourbox.com)

På selvbetjeningstjenesten "Din side" på vegvesen.no kan du blant annet søke om førerkort, utvidelse av førerkort og følge hvordan du ligger an med obligatorisk opplæring. Les mer om "din side" her.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Førerkort
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om førerkort