Hopp til hovedinnholdet

Kjørte over foten til venninnen min, kan jeg bli straffet?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg var så utrolig uheldig og «kjørte over» foten til venninna mi, altså den var ikke knekt og vi sjekket den, tilbydde meg å kjøre på sykehus men hun sa det gikk bra og at det ikke var noe stress. Kan jeg bli fratatt førerkortet av denne grunn? Jeg har utrolig dårlig samvittighet og det var et hendelig uhell. Men er dette noe jeg kan bli straffet for?

Besvart 04.02.2019 09:10
 

Svar
Hei

Dersom uhellet ikke blir anmeldt så vil du i alle fall ikke bli straffet. Det er lite trolig at det vil bli anmeldt og at du skulle bli straffet og fratatt førerkortet så lenge venninnen din ikke fikk en skade i foten. Det er bra at dere sjekket foten med en gang og at du tilbød henne å kjøre til sykehuset for kontroll.

Dersom politiet skulle bli involvert og det viser seg at du gjorde noe straffbart, som for eksempel å ikke overholde vikeplikten da du kjørte over foten hennes, så kan det være at du får en bot og prikker i førerkortet for det. Siden du fortsatt er i prøvetiden vil du få dobbelt så mange prikker som ellers, altså seks i stedet for tre. Dersom du har prikker fra før eller får over åtte prikker tilsammen senere så mister du førerkortet for en periode.

Du kan lese mer om prikkbelastning her og i artikkelen under.

Jeg tror ikke du trenger å bekymre deg så mye for dette, men det kan være en god påminner på hvor fort ting kan skje når man kjører bil. Lykke til videre og kjør forsiktig.

Vennlig hilsen forebyggende politi/Kripos i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Disse lovbruddene gir prikker i førerkortet

Politimotorsykkel (colourbox.com)

Målet med prikkbelastning er å hindre uforsiktig kjøring for å få ned tallet på antall skadde og drepte i trafikken. Her kan du lese hvilke synder som gjør at du kan få prikker på førerkortet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Førerkort
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om førerkort