Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg lage og kjøre en EPA traktor i Norge lovlig ?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg lurer på om jeg kan lage en A-traktor/Epa traktor også ha den lovlig i norge. Også lurer jeg på om man kan kjøre A-traktor i norge med traktor lappen. Har venner som lovlig har A-traktor i norge som bare kjører i 30km/t. Å de har blitt stoppa av politiet for men de sa ikke noe om at det ikke var lov

Besvart 05.02.2019 12:35
 

Svar
Hei

Det har blitt en oppmyking av reglene for amatørbygg. Det vi si at det er enklere å få bygge og godkjent et kjøretøy du har bygd selv. Hvis du får den registrert må du ha førerkort i den klassen for å kunne kjøre den lovlig langs offentlig vei. Hvis du bygger den og den ikke blir registrert, kan du bruke den utenfor offentlig vei hvis den ikke går fortere enn 30 kmt og du har fylt 16 år. Da kan du bare krysse offentlig vei. Ta kontakt med teknisk hos Statens vegvesen på telefon 22 07 30 00 og hør mer om hva du kan bygge selv. 


Hilsen Statens vegvesen i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Førerkort for traktor (klasse T)

Traktor (colourbox.com)

Fra du er 16 år kan du ta lappen på traktor, så lenge den ikke kan kjøre fortere enn 40 km/t. Les mer om førerkort for traktor og motorredskap her.

Les mer

Dette har du lov til å kjøre når du er 16 år

To stykker er ute og kjører ATV (colourbox.com)

Kan du kjøre mopedbil eller ATV (tre- eller firehjuling) når du er 16 år? Og har du lov til å kjøre vanlig moped hvis du har traktorlappen?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser