Hopp til hovedinnholdet

Jeg er stressa for teoriprøven, bilsertifikatet

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei Jeg er en jente på 16 år og som nå start fyller 17 år i mars. jeg har følgende sprøsmål: 1) jeg lurer på om jeg er litt sent ute til å øve meg til teoriprøven? 2) Hvordan bør jeg øve meg til teoriprøven (er utroolig usikker) 3) Har du noen gode nettsider for teoritentamener? 4) Jeg har tatt trafikalt grunnkurs og øvelseskjørt på far en del. Jeg kan da vel begynne meg å øve til å ta førekortet da? eller er det noe annet jeg må gjøre før det? Hilsen en utroooolig bekymret jente! jeg pleier å gråte i rommet mitt for jeg er så stressa for førekortet og for skole og utseende osv.

Besvart 14.02.2019 18:45
 

Svar
Hei

Jeg tenker vel at i og med at du både har kjørt med din far, og at du har tatt teoriprøven, så er du godt rustet til å klare sertifikatet. Når det gjelder teoriprøven, finnes det slike nettprøver du kan ta på internettet. Du betaler litt for det, men da kan du forsøke flere ganger for å se hvor du står. Det andre som også er lurt, og som er gratis, er at du bruker en teoribok, "veien til førerkortet", og får noen til å høre deg og stille deg spørsmål fra boken. På den måten vil du kunne få en pekepinn på hvor godt du kan stoffet. 

Det er helt naturlig å grue seg før prøver man skal igjennom. Forsøk å tenke at dette på ingen måte er verdens undergang, og så viktig er det faktisk ikke. Snakk gjerne med noen venner, kanskje kan dere sammen høre hverandre i teorien om det er flere som skal kjøre opp. 

Om du gruer deg veldig og har det tungt også med andre tunge tanker, kan det være godt å snakke med noen. Helsesykepleier på skolen er en du kan snakke med. Lykke til. 

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Teoriprøve for personbil (klasse B)

Trafikkskliter (ung.no)

Usikker på når du kan melde deg opp til teoriprøven? Og hvor mange prosent må du ha riktig for å bestå prøven? Få svar på alt du lurer på om teoriprøven for personbil (klasse B) her.

Les mer

Dette må du gjennom for å få førerkort for bil

Frontspeil i bil (colourbox.com)

Alle som skal ta lappen, må gjennom fire trinn som skal bidra til å bringe deg fram mot førerprøven. Les mer om hvordan du får førerkort for bil her.

Les mer

Alt du bør vite om praktisk førerprøve (oppkjøring)

I bilen på førerprøven (colourbox.com)

Gruer du deg til oppkjøringa? Husk at all oppkjøring til førerkort gjennomføres etter noen generelle regler, uansett hva slags kjøretøy du kjører opp til. Les mer og gjør deg klar!

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Førerkort
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om førerkort