Hopp til hovedinnholdet

Må jeg ha en bekreftelse på at søknaden min til førerkort ?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har sendt inn søknad om førekort til lettsykkel for å så kunne ta teoriprøven, søknaden sendte jeg inn for ca en måned siden og fikk bekreftelse på at statens vegvesen hadde mottatt søknaden min noen sekunder senere, men jeg har fortsatt ikke fått et «ja». Er det noen grunn til dette?

Besvart 25.02.2019 12:22
 

Svar
Hei

Søknader om førerkort til lett sykkel trenger du ikke en bekreftelse på siden det er både teoretisk og praktisk prøve. Du kan komme og ta prøven når du vil etter fylte 15,5 år for lett sykkel. Husk å ta med godkjent legitimasjon og 720,- kroner . Bilde tas første gangen du er til teori og bildet koster 80,- kroner. Sjekk på nettsiden www.vegvesen.no hvor og når det er teoriprøve på de forskjellige stasjonene.  


Hilsen Statens vegvesen i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Førerkort for motorsykkel (A, A1 og A2)

Motorsykkel

Føreropplæringen for lett, mellomtung og tung motorsykkel følger fire trinn i bestemt rekkefølge, slik at du alltid får utbytte av undervisningen på neste trinn.

Les mer

Øvingskjøring motorsykkel (A, A1, A2)

Øvelseskjøring motorsykkel

Berre dei som har gjennomført trafikalt grunnkurs har lov å øvingskjøre. Kurset gjer grunnleggjande forståing for trafikk og er utgangspunkt for vidare opplæring. Aldersgrensa for å ta kurset er 15 år.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Førerkort
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om førerkort