Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg få tak i et vognkort på mopeden min ?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei, fikk så mye hjelp sist gang jeg stilte et spørsmål så takk:) Men jeg kjøpte en moped i oktober 2018 og nå har jeg fylt 16 og tatt moped lappen. Hadde tenkt å ta en tur da pappa spurte om vognkortet til mopeden så jeg gikk ut for å hente det i mopeden men det lå ikke der så jeg lette over alt men fant det ikke, så jeg og foreldra mine skulle gå inn på statens vegvesen for å et Midlertidig vognkort og bestille et nyt et. men da vi prøvde mener jeg at det sto det at moped ikke hadde noe vognkort, så vi fikk ikke bestilt noe vognkort eller fikk noe midlertidig. Jeg vet ikke va jeg skal gjøre! jeg vil bare kjøre!

Besvart 18.03.2019 15:23
 

Svar
Hei

Så bra at du fikk så god hjelp sist:-)

Hvis mopeden har vært registrert så har den hatt et vognkort.Ta kontakt med Statens vegvesen på telefon 22 07 30 00 og be om kjøretøy.Der kan de finne ut om mopeden har vært registrert og hva du må gjøre, men da må du ha registreringsnummeret på den.   


Hilsen Statens vegvesen i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mopedlappen fra A til Å

Scooter (colourbox.com)

Skal du ta førerkort for moped klasse AM 146? Føreropplæringen for moped innebærer både trafikalt grunnkurs og praktisk kjøreopplæring.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Førerkort
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om førerkort