Hopp til hovedinnholdet

hva er straffen for å øvelseskjøre en tung motorsykkel?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har nylig kjøpt meg en tung motorsykkel som skal plombere ned slik at jeg kan kjøre den med A2-førerkort. Denne har nå rundt 55hk, og jeg lurte på hva straffen kan være hvis jeg blir tatt øvelseskjørende med denne før den er plombert? Ledsager har klasse A-førerkort, er godt over minstealder og har hatt lappen i mange år.

Besvart 02.09.2019 22:30
 

Svar
Hei

Du har ikke lov til å øvelseskjøre en tung motorsykkel, som krever klasse A-førerkort. Minstealder for det er 20 år. 

Brudd på reglene om øvelseskjøring, vil være det samme som å kjøre uten gyldig førerkort. Blir du tatt for det, vil du få sperrefrist på førerkort - som vil være 6 måneder fra du fyller 18 år. I tillegg vil du få en bot - et forelegg. Les mer i artikkelen nedenfor. 

Det er mange gode sider på vegvesenet.no om reglene for å øvelseskjøre og å ta lappen til moped og motorsykkel. Se også ung.no sine artikler vedlagt nedenfor. 

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Førerkort for motorsykkel (A, A1 og A2)

Motorsykkel

Føreropplæringen for lett, mellomtung og tung motorsykkel følger fire trinn i bestemt rekkefølge, slik at du alltid får utbytte av undervisningen på neste trinn.

Les mer

Øvingskjøring motorsykkel (A, A1, A2)

Øvelseskjøring motorsykkel

Berre dei som har gjennomført trafikalt grunnkurs har lov å øvingskjøre. Kurset gjer grunnleggjande forståing for trafikk og er utgangspunkt for vidare opplæring. Aldersgrensa for å ta kurset er 15 år.

Les mer

- Kjører bil uten å ha lappen

Trafikk i Oslo (foto: ung.no)

Vi skulle hjem fra fest, men han som eide bilen hadde drukket, og ingen av oss andre hadde lappen. Siden jeg har øvelseskjørt masse tok jeg på meg å kjøre ham og de andre hjem. Hva er straffen for å kjøre uten lappen?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Førerkort
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om førerkort