Hopp til hovedinnholdet

Jeg har ingen å øvelseskjøre med, kan jeg da ta lappen ?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Jeg har veldig lyst til å ta billappen, men har ingen å øvelseskjøre med. Ingen av foreldrene mine har lappen, og jeg kjenner ingen jeg vet om som jeg kunne spurt... Vil det si at jeg ikke kan ta billappen? Jeg har ikke tatt trafikalt grunnkurs enda, for jeg tenker at det ikke er vits hvis jeg uansett ikke får tatt billappen. Det blir vel kanskje ganske mye penger å betale hvis jeg skal øvelseskjøre på kjøreskole hver gang?

Besvart 11.09.2019 09:40
 

Svar
Hei

Jeg skjønner at det blir vanskelig å begynne på førerkortet siden ingen av foreldrene dine har førerkort. Da vil nok antakelig førerkortet ditt bli noe dyrere siden du ikke får kjørt mye privat. Du kan ta kontakt med frivillighetssentralen der du bor hvis det finnes noe der og høre om de har noen som kan hjelpe deg eller foreldre til venner av deg for eksempel ?

Hilsen Statens vegvesen i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette må du gjennom for å få førerkort for bil

Frontspeil i bil (colourbox.com)

Alle som skal ta lappen, må gjennom fire trinn som skal bidra til å bringe deg fram mot førerprøven. Les mer om hvordan du får førerkort for bil her.

Les mer

Dette er trafikalt grunnkurs

Trafikalt grunnkurs (colourbox.com)

Før du har lov til å øvelseskjøre privat eller ved en trafikkskole, MÅ du ta trafikalt grunnkurs. Det obligatoriske kurset er på 17 kurstimer.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Førerkort
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om førerkort