Hopp til hovedinnholdet

Hva skjer under glattkjøring /sikkerhetskurs på bane?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Javel ja, Lurte på noen ting angående glattkjøring: 1 hvilken biler bruker man? Samme som kjøreskolen sin? 2 Hvor lenge varer det? 3 Hvor mange folk er det i et sånt rom man snakker om sånt der inne? 4 Hva skjer hvis man skader bilen på en eller annen måte? Må man betale da? 5 Når man er banen har man kjørelæreren med seg i bilen da? 6 Er alt dette en gang, eller må glattkjøring tas flere ganger til det er godt nok? 7 kjører flere samtidlig på veien? 8 hvis man har de andre med seg, Står dem å ser på når jeg kjører på banen?

Besvart 18.09.2019 14:09
 

Svar
Hei

Man bruker en bil fra trafikkskolen. Den er forsikret og man må gjennom dette kurset 1 gang. Her er mer informasjon :

 11-6.Sikkerhetskurs på bane – klasse B

Kurset er på 4 undervisningstimer og gjennomføres i sin helhet på banen. 1 time brukes til mål, forventninger, oppsummering og refleksjoner med medelever og lærere i klasserom. 1 time brukes til sikring av personer og last. Hver elev skal ha 2 timer praktisk øving på bane.

Ved kjøring på bane kan det være inntil to elever i hver bil. Det skal være en trafikklærer i hver bil. Øvrig undervisning kan gjennomføres med inntil 16 elever.

Øvingsbanens størrelse, kjøremønster, kapasitet og sikkerhetssoner bestemmer hvor mange biler det er forsvarlig å ha på banen samtidig.

Banen, baneleien og hvor mange biler som kan øve på banen samtidig, godkjennes av Vegdirektoratet.

 


Hilsen Statens vegvesen i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette må du gjennom for å få førerkort for bil

Frontspeil i bil (colourbox.com)

Alle som skal ta lappen, må gjennom fire trinn som skal bidra til å bringe deg fram mot førerprøven. Les mer om hvordan du får førerkort for bil her.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Førerkort
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om førerkort