Hopp til hovedinnholdet

jeg ble tatt i lasermåling, hva skjer nå?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er en gutt på 20 år. I mai ble jeg målt av politet med laser måling. 60 sone med 118 mener politi mannen. Ut i fra det som står på laser måling. Jeg skrev under først også trakk tilbake etter 4 uker. Hadde 6 prikker fra før, men nå er det gått 3 år. Har nekta etter det. Hva vil skje nå? Hvor lenge mister jeg førekort og hva vil Evt bli boten på?

Besvart 24.09.2019 21:05
 

Svar
Hei

Størrelsen på forelegget vil avgjøres av en domstol. Fartsoverskridelsen er så stor at den ikke kan avgjøres med et standardisert forenklet forelegg. 

Det følger av vegtrafikkloven § 33 og tapsforskriften § 2-2 at det å bli tatt i 118 km/t i en 60-sone, i seg selv, vil medføre en tap av retten til å kjøre bil i 20-24 måneder. (uavhengig av om du hadde prikker fra før). 

Når det gjelder prikkene du hadde fra før, så heter det i forskrift om prikkbelastning § 5 at "Gir overtredelsen i seg selv grunnlag for tap av førerrett etter vegtrafikkloven § 33 nr. 1, skal tidligere registreringer etter § 3 være med i vurderingen ved fastsetting av rettighetstapets lengde." 

Jeg forstår det altså slik at de tidligere prikkene vil kunne få betydning i vurderingen av hvor lang tapstid du får. 

Jeg kan ikke gi deg konkret svar på nøyaktig hvordan din sak vil bli utmålt og avgjort, men det er sannsynlig at du vil få en ganske lang tapsperiode uten mulighet til å få kjøre bil. 

Jeg vil også minne om at dette innebærer at du antagelig må ta ny førerprøve for gjenerverv av førerretten, se tapsforskriften kapittel 8. 

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Disse lovbruddene gir prikker i førerkortet

Politimotorsykkel (colourbox.com)

Målet med prikkbelastning er å hindre uforsiktig kjøring for å få ned tallet på antall skadde og drepte i trafikken. Her kan du lese hvilke synder som gjør at du kan få prikker på førerkortet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Førerkort
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om førerkort