Hopp til hovedinnholdet

Må jeg ha lappen for å bli bilforhandler?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei jeg Har veldig lyst å bli bilforhandler men jeg Har ikke lappen og føler meg ikke trygg på veien. Leste på nette om på utdaning. No at det var egt ikke noe spess utdannelse på å bli det bare man hsr førerkort. Er det virkelig så strengt jeg forstår at forhandleren må pröve kjøre bilen skjønner det men Kan noen Andre forhandlere som hsr lappen gjør det? Kan man bli bilforhandler uten lappen? Eller er det så strengt at du må ha lappen

Besvart 25.09.2019 01:12
 

Svar
Hei

Det er et veldig godt spørsmål som vi dessverre ikke kan svare så godt på, for vi vet rett og slett ikke så godt. 

Det er klart at det er naturlig for en bilforhandler eller bilselger å ha lappen, slik at man både kan ha testet bilene, kan flytte på dem hvis det trengs, etc. 

Men det kan hende at det er mulig å få jobb der før du eventuelt får lappen også, selv om vi vil tro at det vil være vanskeligere. 

Vårt tips er faktisk å ta kontakt med noen bilforhandlere i nærheten av deg, og høre med dem. Fortell at du er motivert for yrket, men ikke har lappen ennå, og spør hva de tenker om mulighetene dine! 

Lykke til :)

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette må du gjennom for å få førerkort for bil

Frontspeil i bil (colourbox.com)

Alle som skal ta lappen, må gjennom fire trinn som skal bidra til å bringe deg fram mot førerprøven. Les mer om hvordan du får førerkort for bil her.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Førerkort
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om førerkort